Obavijesti

Sport

Komentari 9

FBI istražuje: Je li Sepp Blatter prikrio preko 100 mil. $ mita!?

FBI istražuje: Je li Sepp Blatter prikrio preko 100 mil. $ mita!?
4

FBI je uvjeren kako je Sepp Blatter znao za sva mita. Navodno, u posjedu imaju pismo koje je pisao visoki dužnosnik Fife i koje bi moglo napraviti problema Blatteru

VIDEO

Sportska marketinška agencija ISL uplatila je ukupni iznos od 100 milijuna dolara visokim dužnosnicima Fife, uključujući i bivšeg predsjednika Joaa Havelangea i člana IO-a Ricarda Teixeiru. Zauzvrat je dobila TV prava za prijenos utakmica kroz devedesete godine prošlog stoljeća. 

Glavni čovjek Fife Sepp Blatter opovrgnuo je ikakvo znanje o primanju mita. No FBI posjeduje pismo, koje baca sumnju na Blatterovo poricanje. Pismo je, navodno, pisao Havelange, a u njemu stoji da je Blatter znao za sve radnje i sve uplate ISL-a.

Švicarska i Amerika surađuju na ovom slučaju. FBI je već dobio potrebne podatke od švicarskih vlasti, koje već istražuju navodne Havelangeove izjave. 

Godine 2010. Blatter je zataškao primanje mita Havelangea i Teixeire, a 2013. godine je švicarskom etičkom povjerenstvu rekao kako o primanju mita - ne zna ništa . Oslobođen je svih sumnji.

- Treba se zapitati zašto je Blatter htio zaštiti te ljude (Havelangea i Teixeiru)? I ne samo zaštiti ih, nego im dopustiti ostanak na vrlo važnim i visokim mjestima u Fifi - rekao je član britanskog parlamenta Damian Collins.

Pojavili su se i novi dokazi o količini novca koju je Katar potrošio kako bi postao domaćin Svjetskog prvenstva 2022 godine.

- Dva izvora, uvijek točna i provjerena, su mi rekla da je Katar za SP platio nešto više od 160 milijuna eura - rekao je Lord Triesman, bivši član Nogometnog saveza VB-a.

Najbolje je stanje u Fifi opisao bivši nogometaš Gary Lineker.

- Muka mi je od sve korupcije u sportu koji je bio veliki dio mog života, a veliki je dio u životu mnogih ljudi u cijelom svijetu. Dio mene se nada da ćemo se izdići iz ove truleži  - zaključio je Lineker. 

O cijeloj situaciji s Blatterom, Platnijem i društvom oglasio se i bivši engleski reprezentativac i zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida David Beckham.

- Još uvijek se puno toga mora učiniti. Takav je nered (u Fifi) da će trebati neko vrijeme da se sve posloži na mjesto. Razočaravajuće je kad vidiš na koji način se odnose prema nogometu. Sve je to gnjusno i odvratno - rekao je 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom