Obavijesti

Sport

Komentari 32

FC Internacional Pula! Istra ima igrače iz: Liverpoola i Uniteda, Reala i Barce, Bayerna i Atletica

FC Internacional Pula! Istra ima igrače iz: Liverpoola i Uniteda, Reala i Barce, Bayerna i Atletica
6

Na 'Drosini' su i nogometaši koji su nekad bili u Ajaxu, Sportingu, Bologni, Betisu, Sochauxu, Eibaru, Alavesu, Tokyu... Istra nije velika, ali je bila i ostala - kozmopolitska regija. I klub. Otvoren za sve

VIDEO

Da bi Istru 1961 vidjeli kao vodeću momčad Prve HNL morate tablicu okrenuti naopako. Puljani imaju sređene financije, sportsku politiku koja mjesec dana kaska za prijelaznim rokom, borbu za opstanak i: igrače koji su danas na 'Drosini', a nekad u doslovno - najvećim klubovima svijeta. Ako bi se po tome gledalo Istra 1961 bila bi uvjerljivo prva u HNL-u!

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se slavi na 'Drosini'

Pokretanje videa...

01:07

Istru 1961 vodi baskijska grupacija Baskonia-Alaves koja je od prosinca 2018. godine 85%-ni vlasnik pulskog kluba, a kojoj su Žuto-zeleni jedan od sportskih projekata.

Kako često kaže predsjednik Rijeke Damir Mišković 'HNL je razvojna liga', a posve na tragu takve logike Istra je baskijskoj grupaciji razvojni klub u kojem bi trebali stasavati igrači koje onda preko svojih drugih klubova (Alaves, Sochaux, Kagoshima npr.) plasirati u najbogatije europske sredine.

Istra im je u toj priči važna, ali nije najvažnija pa u Pulu igrači dolaze 'u tsunamijima'. I kad je sezona u kojoj se lovi prvoligaški spas već poprilično odmakla. A igrači dolaze iz jako zvučnih klubova ili su tijekom karijere bili u - najvećim svjetskim klubovima.

Najnoviji primjer je velški U-23 reprezentativac Dylan Levitt koji je igrač Manchester Uniteda. A konkurencija nekadašnjem članu Bayerna Ivanu Lučiću među vratnicama je Kamerunac Fabrice Ondoa, dečko koji ima 41 utakmicu na vratima Kameruna s kojim je osvojio Afrički kup nacija, a u karijeri je nosio i dresove Barcelone i Seville.

Tu su igrači koji su put do predivne Istre našli preko Real Madrida, Liverpoola, madridskog Atletica, Ajaxa, lisabonskog Sportinga, Betisa, Eibara, Bologne...

Boli glava i od brige za opstanak i od imena klubova za koje su igrali današnji prvotimci Istre 1961! Koje će do kraja sezone voditi Danijel Jumić jer je dogovoren raskid suradnje sa sjajnim mladim stručnjakom Faustom Budicinom koji je taj nevjerojatni stalni promet u svlačionici definitivno doživio kao pretjeran i poprilično zakasnio jer...

Odigrano je sedam kola drugog dijela sezone, a igrači još naveliko dolaze i odlaze! U svakom slučaju HNK Istra 1961 zapravo je 'FC Internacional Pula'. Evo popisa igrača i najvećih svjetskih klubova za koje su nekad igrali neki od nogometaša među kojima će Jumić probirati svojih startnih 11 već za nedjeljno gostovanje kod Rijeke na Rujevici:

  • Liverpool (Rafa Paez, stoper - Španjolska)
  • Bayern (Ivan Lučić, golman - Austrija)
  • Real Madrid (Rafa Paez, stoper - Španjolska)
  • Barcelona (Fabrice Ondoa, golman - Kamerun)
  • Manchester United (Dylan Levitt, veznjak - Wales)
  • Atletico Madrid (Sergi Gonzalez, lijevi branič - Španjolska; Arona Sané, desno 'krilo' - Senegal)
  • Betis (Rafa Navarro, desni branič - Španjolska)
  • Ajax (Fabrice Ondoa, golman - Kamerun; Hassane Bandé, lijevo 'krilo' - Burkina Faso)
  • Sporting Lisabon (Joao Silva, stoper - Portugal)
  • Bologna (Rafa Paez, stoper - Španjolska)
  • Alaves (Rafa Paez, stoper - Španjolska; Rafa Navarro, desni branič - Španjolska; Einar Galilea, veznjak - Španjolska, Antonio Perera, veznjak - Španjolska)
  • Eibar (Rafa Paez, stoper - Španjolska)
  • Sochaux (Rafa Paez, stoper - Španjolska; Rafa Navarro, desni branič - Španjolska; Einar Galilea, veznjak - Španjolska)
  • FC Tokyo (Taichi Hara, napadač - Japan)

Redom su to, logično, mladi igrači od čijih se transfera očekuje zarada nakon stasavanja u Istri ili nekom od drugih klubova koje kontrolira grupacija, a neki od njih (stoper Rafa Paez, npr.) unatoč još mladoj dobi od 26 godina iza sebe imaju staž u 'mali milijun' klubova.

Paez je konkretno pod ugovorom bio i s Realom, i s Liverpoolom, i s Bolognom, i sa Eibarom, i sa Alavesom i sa Sochauxom! Rafa Navarro bio je u Betisu, Alavesu i Sochauxu, a Einar Galilea u Alavesu i Sochauxu.

'FC Internacional' Pula ima opstanak kao imperativ, a Jumić tri mjeseca da posloži svoju legionarsku družbu.

Istra 1961 je u zadnjih sedam godina dva puta sezonu završavala kao šesta, a pet puta kao deveta pa tako postala specijalist za majstorice za opstanak. Jer ispadanje - nije opcija. Baskonia-Alaves želi imati klub u Prvoj, a ne Drugoj HNL!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe