Obavijesti

Sport

Komentari 125

Federer je dostigao Samprasa i opet je prvi tenisač svijeta!

Federer je dostigao Samprasa i opet je prvi tenisač svijeta!
12

Sa sedmim Wimbledonom dostigao je Samprasa koji ih ima isto toliko u vitrinama. Nakon 24.05.2010. ponovno će njegovo ime biti na prvom mjestu ATP ljestvice!

VIDEO

Mnogi su ga otpisali još prije dvije godine, ali Roger Federer (30) se vratio u stilu. Osvojio je sedmi Wimbledon u karijeri, a od ponedjeljka je opet 1. igrač svijeta!

Fantastični Švicarac izgubio je prva dva gema finala protiv Andya Murraya, izgubio je i prvi set, ali onda je krenuo i više nije stajao. Pobijedio je Škota 4-6, 7-5, 6-3 i 6-4 nakon tri sata i 24 minute igre! 

Sa sedmim Wimbledonom u karijeri dostigao je rekordera Petea Samprasa koji ih također ima toliko u svojim vitrinama. Nakon 24.05.2010. godine opet će njegovo ime biti na prvom mjestu ATP ljestvice! Zaslužio je sve jer je njegov tenis danas bio 'svemirski', predobar čak i za sjajnog Murraya!

Federer je više napadao, imao je više winnera, ali, logično, i više pogrešaka. Češće je izlazio i na mrežu, a od 12 break lopti iskoristio je četiri. Murray samo dvije od njih sedam. Agresivnost mu se isplatila.

- Andy će osvojiti barem jedan Grand Slam, uopće ne sumnjam. Odigrao sam svoj najbolji meč u finalu i ne mogu biti sretniji. Lijepo je osvojiti ovaj turnir nakon tri godine. Sampras je moj heroj i nevjerojatno mi je da sam ga stigao. A što se tiče 1. mjesta, poklopilo se sve i ovo je čudesan trenutak - rekao je odmah nakon meča Federer kojem je to ukupno 17. Grand Slam.

A Škot je razočarao naciju koja će sanjati još jednu godinu. Bio je prvi Britanac finalist od 1938. godine. No, ne ide mu u finalima. Ovo mu je četvrto Grand Slam finale, ali je za razliku od dosadašnja tri barem osvojio set. Nije pomoglo niti što je imao pozitivan omjer protiv Rogera. 

- Sve sam bliži - rekao je Murray i nasmijao All England Club, ali su potom krenule suze pa je jedva izustio par riječi.

- Pokušat ću jednom osvojiti, ali neće biti lako. Čestitao bih Rogeru. Govorili su mi, pa ima 30 godina, nije loš, ali je star. No, vidjeli ste, ima još puno toga u njemu. Imao sam veliki pritisak, ali hvala vam jer ste mi bili sjajna podrška.

Benneteau ga najviše namučio

Na putu do trofeja Roger je izgubio pet setova u sedam mečeva. 

U prvom kolu Ramos je uzeo tri gema. Fognini je bio nešto bolji, ukupno šest gemova.

A onda je krenulo 'za ozbiljno'. Julien Benneteau ga je namučio, Federer je gubio 2-1 u setovima, u četvrtom se igrao tie-break. Uspio se izvući.

Malissea je svladao 3-1, Youzhnya 3-0, a u polufinalu Đokovića 3-1.

Osvojio za siročad

Nick Newlife je 2003. godine uplatio da će Roger Federer osvojiti sedam naslova u Wimbledonu. Preminuo je, a listić je ostavio Caritasu. Dobitak od 198.000 eura otišao je udruzi koja se brine za siročad. 

Još dva rekorda

Federer će biti drugi najstariji broj 1 u povijesti. Učinit će to u dobi od 30 godina i 335 dana i tako postati drugi najstariji tenisač na broju 1 nakon Andrea Agassija kojem je to uspjelo u dobi od 33 godine i 131 dana.

Od ponedjeljka će izjednačiti Samprasov rekord od 286 tjedana provedenih na vrhu ATP ljestvice.

Tijek meča

Oba breaka u meču je Murray napravio u prvom setu. U prvom i devetom gemu za 6-4.

U drugom je setu Federer napravio break u 12. gemu, nakon sjajnog 'drop shota' iz bekhend-voleja.

Kod 1-1 je došlo do prekida zbog kiše. Zatvorio se krov pa su igrači nakon 35 minuta opet izašli na teren. Pri rezultatu 3-2 Federer je 'breaknuo' Murraya, a taj gem trajao je 19 minuta!

Sličan scenarij i u posljednjem, četvrtom setu. Švicarac je opet uzeo servis Andyu pri 3-2 vodstvu i rutinski je zadržao svoj početni udarac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 125
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'