Obavijesti

Sport

Komentari 10

Federer u finalu turnira preko Del Potra, u finalu i Šarapova

Federer u finalu turnira preko Del Potra, u finalu i Šarapova
1

Roger Federer izborio je finale olimpijskog turnira u Wimbledonu. Bio je bolji od Argentinca Juan Martina Del Potra 3-6, 7-6 (5), 19-17 nakon četiri sata i 26 minuta

VIDEO

Izvanredan meč odigrali su u polufinalu najbolji tenisač svijeta Roger Federer i Argentinac Juan Martin del Potro u prvom polufinalu olimpijskog turnira u Wimbledonu. Švicarac je slavio 3-6, 7-6 (5), 19-17 nakon četiri sata i 26 minuta borbe.

Puno važnih i velikih mečeva odigrali su Federer i Del Potro na Touru, ali niti jedan nije bio ovako izjednačen i dramatičan poput ovog. Dovoljno o tome svjedoči rezultat. Federer je u prvom setu imao jednu break-loptu, u drugom tri, ali u prva dva seta nije napravio niti jedan break. Del Potru je jedan, u osmom gemu prvog seta, bio dovoljan za pobjedu u toj dionici.

U drugom setu je Argentinac propuštao šanse za break kod 2-2 i 4-4, već smo rekli da je i Federer propustio tri prilike za oduzimanje servisa suparnika. Odlučivao je tie-break, u kojem je Švicarac krenuo s 4-1, Del Potro se vratio na 4-4, ali je ipak Federer slavio sa 7-5 i izborio treći set.

Del Potro je imao prednost prvog servisa, ali do prvog breaka stigao je Federer, poveo je s 10-9 i servirao je za meč. Ostao je bez poena na početnom udarcu.

Pri rezultatu 14-14, Švicarac je stigao do nove prilike, imao je 0-40 na servisu Argentinca, ali break nije napravio. No, to mu je pošlo za rukom kod rezultata 17-17. Drugi servis za meč je uspio realizirati i izboriti svoj prvi pojedinačni finale na olimpijskim igrama u četvrtom pokušaju. U Pekingu je osvojio zlato u paru sa Stanislasom Wawrinkom, a četiri godine kasnije igrat će za pojedinačnu zlatnu medalju protiv pobjednika drugog polufinala između Srbina Novaka Đokovića i Britanca Andyja Murrayja.

Još malo o prvom polufinalu. U asovima je bilo 24-11 za Švicarca, u izravnim poenima 64-51, a Federer je imao sedam neforsiranih pogrešaka više (41-34).

Finalni ogled tenisača na rasporedu je u nedjelju.

OI, tenis (m), polufinale:

Federer (1) – Del Potro (8) 3-6, 7-6(5), 19-17

Finale i za Šarapovu

U dvoboju dvije Ruskinje i dvije Marije, treća nositeljica Šarapova pobijedila je 14. Kirilenko 6-2, 6-3 i plasirala se u finale olimpijskog turnira koji se igra u Wimbledonu.

Bio je to šesti međusobni dvoboj ovih tenisačica i četvrta pobjeda Šarapove. Izborila ju je Šarapova u prvom polufinalnom meču bez većih problema. U prvom setu je nakon rezultata 2-2 nanizala pet gemova. Doduše, Kirilenko je u drugom setu povela s 3-2 uz prednost breaka, ali do kraja meča više nije osvojila niti jedan gem.

Dvoboj je trajao 89 minuta. Šarapova je bila daleko agresivnija igračica na terenu. U izravnim poenima je bila bolja s 35-7, pa joj nije smetalo što je napravila 19 neforsiranih pogrešaka, a Kirilenko samo pet.

Marija Šarapova, koja je propustila nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu prije četiri godine zbog ozljede ramena, u finalu će igrati protiv pobjednice drugog polufinala između prve tenisačice svijeta, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke i Amerikanke Serene Williams.

OI, ženis, tenisačice, polufinale:

Šarapova (3) – Kirilenko (14)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...
SPREMA SE TRANSFER

Dinamo dobiva novog sponzora, ali proračun će održati jedino prodaja Martina Baturine...

S Petkovićem je situacija složenija. Već mu je 29 godina, klub na njemu ne može zaraditi ni približno koliko bi izgubio njegovim odlaskom. A ni Bruni se ne odlazi u egzotiku, jedino ako pokuca na vrata klub iz 'liga petice'...