Obavijesti

Sport

Komentari 4

Feller bez 'felera'! Austrijanac vodeći, čovjek s 45-icom treći

Feller bez 'felera'! Austrijanac vodeći, čovjek s 45-icom treći
1

Nakon nepotpune prve vožnje slaloma za Svjetski kup na Sljemenu jasno je kako nas čeka velika borba za krunu. Vodi Austrijanac Manuel Feller, iza njega je Julien Lizeroux, a treći Mark Engel s brojem 45

VIDEO

Gust snijeg i slaba vidljvost prvim startnim brojevima na Sljemenu otvorili su šansu skijašima s nešto višim startnim brojevima, nakon što se razvedrilo, da ostave dobar rezultat. Upravo je takvu šansu zgrabio Austrijanac Manuel Feller (24)

Čovjek koji nikad nije bio na pobjedničkom postolju u Svjetskom kupu sa startnim brojem 21 ostvario je najbolje vrijeme prve vožnje sljemenskog slaloma od 58,13 sekundi.

- Nisam se baš dobro osjećao dok sam vozio, ali mislim da se nitko nije dobro osjećao. Bio sam iznenađen kad sam ušao u ciljnu ravninu i vidio zeleno svjetlo. Radujem se drugoj vožnji, dat ću još više od sebe - izjavio je Austrijanac.

Julien Lizeroux 80 je dana stariji od Ivice Kostelića. Ove sezone ostvario je tek 24., 20. i 13. mjesto u dosadašnjim slalomima, a posljednji je put na pobjedničkom postolju bio prije dugih šest godina. No najavio je dobar rezultat na Sljemenu.

Francuz je sa startnim brojem 8 zakasnio za Fellerom pet stotinki, 23 stotinke manje od Amerikanca Marka Engela, koji je sa startnim brojem 45 iskoristio postavu prve vožnje svog trenera i došao do senzacionalnog trećeg mjesta.

- Bilo je teško, jako je snježilo. Vidljivost je slaba i podloga je grbava, tako da je bilo teško napraviti rezultat. Ali nemojte mi još čestitati, slijedi druga vožnja - rekao je.

Najbolji svjetski skijaš i trostruki sljemenski kralj Marcel Hirscher na četvrtom je mjestu s +0,38. Veliku borbu za pobjedničko postolje jamče vremena od trećeg do petog mjesta, gdje su se u tri stotinke po mećavi na Crvenom spustu ugurala čak četvorica skijaša.

Samo stotinku sporiji od Hirschera bio je Talijan Manfred Mölgg, a još dvije Švicarac Daniel Yule i Norvežanin Henrik Kristoffersen, ukupno 41 stotinkom zaostatka za Fellerom. Velike promjene u poretku moguće su u nastavku sve do 17. mjesta, koliko se skijaša smjestilo unutar jedne sekunde zaostatka.

Hrvatska neće imati predstavnika u drugoj vožnji, a najbliže tome ostvarenju bio je Istok Rodeš koji je imao 1,67 sekundi zaostatka za Fellerom, 13 stotinki iza 30-plasiranog Riccarda TonettijaElias Kolega (+1,98) zauzeo je 41. mjesto, Matej Vidović (+2,53) 48., Ivica Kostelić (+3,94) 52., a William Vukelić (+9,06) posljednji, 54. od 75 skijaša, koliko ih je startalo. Filip Zubčić nije završio prvu vožnju.

>>> Utrku uživo pratite OVDJE.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao