Obavijesti

Sport

Komentari 8

Fenerbahče ostaje bez titule, a predsjednik Yildrim u zatvor?!

Fenerbahče ostaje bez titule, a predsjednik Yildrim u zatvor?!
1

Turska javnost šokirana je policijskom akcijom u kojoj je "palo" 58 ljudi, među njima i predsjednik Fenerbahčea pod sumnjom namještanja. Prijeti mu 12 godina zatvora

VIDEO

U nedjelju ujutro policijske snage upale su u domove 58 ljudi u 12 turskih gradova. Sve su ih uhitili pod sumnjom da imaju veze s namještanjem utakmica. Najveće ime među njima je predsjednik Fenerbahčea Aziz Yildrim. Turska javnost šokirana je akcijom policije kao i navodima da je preko 20 utakmica namješteno.  

- Šokirale su me vijesti iz Turske, teško mi je povjerovati da je tako veliki predsjednik umiješan u to - rekao je Miki Rapaić, kojeg je Yilidrim 2000. godine iz Perugie doveo u Fenerbahče za šest milijuna eura.

U završnici sezone Fenerbahče je izgledao kao stroj. Nezaustavljivo. Serijom od 18 utakmica bez poraza prestigao je Trabzonspor i osvojio naslov, ali čini se da nije baš sve bilo na igračima.  Posebno je sumnjiva utakmica posljednjeg kola turskog prvenstva između Sivasspora i Fenerbahčea (pobjeda Fenera 4-3). Tom je utakmicom Fenerbahče osigurao naslov. 

No osim tog susreta, navodno je bilo namještanja i u ostalim utakmicama. Predsjednika Yildrima sumnjiče da je namjestio neke utakmice u Fenerovom nizu od 17 pobjeda i jednog remija. 

- O Azizu mogu reći sve najbolje. Sjajan je predsjednik, obožavali su ga i navijači, napravio je puno dobroga za klub. Ali opet, dugo nisam s njim u kontaktu i ne mogu decidirano tvrditi da nije kriv - kaže Miki.

- Ovo je policijska država. Ma molim vas, kakvo namještanje?! - oglasili su se iz kluba koji je spornim naslovom pretekao rivala Galatasaray u broju naslova (19-18).

No epilog će tek uslijediti. U sudnici.

Turska je u ove godine promijenila Zakon o huliganima i namještanju i uvela maksimalnu kaznu zatvora od 12 godina. Ukoliko se dokaže da je Aziz Yildrim sudjelovao u "mutnim" poslovima, završit će u zatvoru, a Fenerbahče će ostati bez naslova prvaka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz