Obavijesti

Sport

Komentari 3

Fenninger slavila ispred Maze u veleslalomu u Semmeringu

Fenninger slavila ispred Maze u veleslalomu u Semmeringu
1

Austrijska 23-godišnja skijašica Anna Fenninger pobjednica je šestog veleslaloma sezone u Svj. kupu, održanom u njezinoj zemlji, u Semmeringu. Maze je bila druga

VIDEO

Do prve pobjede ove sezone, a druge u karijeri, Fenninger je stigla i više nego uvjerljivo, jer je u obje vožnje bila najbrža! Na kraju je slavila sa sekundom i 10 stotinki prednosti ispred Slovenke Tine Maze na drugom mjestu, koja je osigurala svoje 10. pobjedničko postolje ove sezone. Toliko ih je imala u cijeloj prošloj sezoni.

Nakon prve vožnje je 29-godišnja Črnjanka bila treća, a u drugoj je uspjela preskočiti Francuskinju Tessu Worley, koja je ukupno bila za 8 stotinki sekunde sporija od Slovenke i utrku je završila na trećem mjestu.

Za Annu Fenninger je 28. prosinac očito vrlo sretan datum. Upravo je tog datuma prošle godine proslavila svoju prvu pobjedu karijere, također u veleslalomu i također u Austriji, ali u Lienzu, a točno godinu dana kasnije je osigurala novi trijumf.

- Prvi puta u karijeri sam vodila nakon prve vožnje, pa sam bila vrlo nervozna uoči druge vožnje. U glavi mi je bila samo jedna misao, pojuriti prema cilju, samo sam o tome razmišljala da budem što brža i upalilo mi je – komentirala je sretna Fenninger.

Tina Maze je šesti put zaredom ove sezone na postolju u veleslalomu, u kojem uz ovo 2. mjesto ima četiri pobjede i jedno 3. mjesto.

U poretku veleslaloma Slovenka vodi sa 460 bodova, 154 više od Austrijanke Kathrin Zettel, koja je utrku u Semmeringu završila na 7. mjestu, s dvije sekunde i 40 stotinki zaostatka za pobjednicom.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa, Tina Maze ima 999 bodova. Još je povećala prednost pred najbližim pratiteljicama. Njemica Maria Höfl-Riesch, koja je u ovoj utrci bila četvrta (+1.67), ima 582 boda, dok je Zettel prikupila 80 bodova manje od nje.

U subotu je na rasporedu slalom skijašica u Semmeringu.

SK (žene), veleslalom u Semmeringu, rezultati:

  • 1. Fenninger (Aut) 2:13.09
  • 2. Maze (Slo) +1.10
  • 3. Worley (Fra) +1.18

Poredak u veleslalomu:

  • 1. Maze (Slo) 460
  • 2. Zettel (Aut) 306
  • 3. Rebensburg (Nje) 256

Ukupni redoslijed:

  • 1. Maze (Slo) 999
  • 2. Höfl-Riesch (Nje) 582
  • 3. Zettel (Aut) 502
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'