Obavijesti

Sport

Komentari 29

Fenomen ŽNK Osijek: Ajmo, cure! S 1600 kn u Ligu prvaka

Fenomen ŽNK Osijek: Ajmo, cure! S 1600 kn u Ligu prvaka
2

UJUTRO RADE, POPODNE GAZE Preskoče li Spartak iz Subotice, Osječanke će ući u krug 32 najbolje ekipe u Europi. Ako već ne mogu naši dečki, mogu one...

VIDEO

S godišnjim proračunom od 50.000 eura, koliko iznosi jedna mjesečna plaća Dinamova golmana Eduarda, nogometašice Osijeka uspjele su ono što “modri” nisu - doći na jedan korak do europske elite.

- Eh, da dečki vole nogomet koliko ga vole moje igračice, bili bi puno uspješniji - uvjeren je trener ŽNK Osijeka Zvonimir Kolak (62), koji je već četiri godine na klupi ekipe koja je prošle sezone u prvenstvu imala sve pobjede uz briljantnu gol-razliku 180-5.

- Gotovo 25 godina radio sam s dečkima i sad želim dio muškog nogometa prenijeti u ženski. Zato svake srijede igramo protiv pionira Osijeka, igrača od 14 godina, da cure osjete kako igraju dečki - kaže Kolak.

Zasad još nemaju pobjedu protiv pionira, no sve su im bliže... A blizu su i Ligi prvakinja. Na kvalifikacijskom turniru čiji su domaćin već su pobijedile Goliador iz Moldavije (13-0) i grčki Amazones (3-1), no srpski Spartak u četvrtak je puno veći izazov.

- Oni imaju pet puta veći proračun od nas. Sve naše igračice imaju stipendijske ugovore, a niti jedna ne zarađuje više od 1600 kuna. Ima i nekih koje na mjesec dobiju 200-300 kuna - otkrio je sportski direktor Bojan Bodražić i dodao:

- Trudimo se koliko možemo. Igračicama koje su u srednjoj školi ili na fakultetu pomognemo sa smještajem u domovima, a ostalima koje nisu iz Osijeka unajmimo veću kuću, u kojoj sve žive zajedno.

Osječanke, dakle, imaju trenera koji je tu već nekoliko godina, imaju i mala primanja, a strankinja nemaju. Dapače, samo su tri djevojke iz Daruvara, sve ostale su iz Osijeka i okolice. Sve obrnuto od muških prvaka države...

- Ljubav, samo ljubav prema nogometu! Pa one su na svakoj utakmici Osijeka, imamo svoj dio tribine i nema šanse da ne dođemo gledati Osijek - kaže trener Kolak, koji egzistira u teškim uvjetima, kao i njegova ekipa.

- Radio sam u jednoj firmi, ali propala je i sad sam samo nogometni trener. U klubu imam minimalac, s dodatnim poslovima zaradim oko 4000 kuna na mjesec. Ali ne žalim se - kaže Kolak sa smiješkom.

Skromne šampionke: Desni bek radi u dućanu, kapetanica pere dresove

Kapetanica Violeta Baban je ekonom u NK Osijeku, Dragica Cepernić radi u Konzumu, Vanesa Zlosa u računovodstvu Osječke pivovare, a Mateja Bulut je konobarica. Evo, i nekidan su mi njih četiri na utakmicu došle nakon što su odradile svoju smjenu, kaže trener Kolak, koji u momčadi ipak ima najviše studentica i učenica.

- Zato su nam i treninzi od 19 sati, da se stignu odmoriti - dodao je Kolak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica