Obavijesti

Sport

Komentari 0

Fenomenalan vikend Hrvata: Sjajni Ljubičić nastavlja trpati, zabio je i povremeni 'vatreni'

Fenomenalan vikend Hrvata: Sjajni Ljubičić nastavlja trpati, zabio je i povremeni 'vatreni'

Roko Šimić, Marin Ljubičić, Petar Musa i Milan Badelj zabijali su golove, dok je Luka Ivanušec odigrao još jednu dojmljivu utakmicu i polako diže formu uoči Eura

VIDEO

Josip Stanišić, Joško Gvardiol i Lovro Zvonarek razveselili su hrvatski puk. Ne sjećamo se kada smo posljednji put u isto vrijeme imali strijelce u tri najjače nogometne lige na svijetu. Hrvatski reprezentativci, Joško i Josip, zabijaju kao na traci u posljednje vrijeme iako su braniči, a Zvonarek je zabio prvijenac za Bayern München. Možda su u prvom planu zbog jačine klubova u kojima igraju, ali nisu samo oni briljirali. Protekli vikend bio je plodonosan za mnoge Hrvate.

Mladi hrvatski napadači Roko Šimić i Marin Ljubičić bili su strijelci za RB Salzburg, odnosno LASK u dvobojima predzadnjeg, 9. kola Lige za prvaka austrijskog nogometnog prvenstva.

Champions League - Group D - Benfica v FC Salzburg

Šimić je postigao prvi gol za Salzburg u 5-1 (3-1) gostujućoj pobjedi protiv Hartberga, dok je Ljubičić zabio iz kaznenog udarca za konačnih 2-2 (1-1) LASK-a na svom terenu protiv Sturma.

Šimić je u 11. minuti najbrže reagirao na jednu odbijenu loptu i doveo Salzburg u vodstvo od 1-0. Bio mu je to peti gol u 27 utakmica. Do kraja utakmice tri gola za goste postigao je Konate (27, 51, 79), a jednoga Koita (45), dok je jedini pogodak za domaće djelo Avdiaja (41).

Šimić je odigrao čitav susret za Salzburg baš kao i Luka Sučić.

AUT, 1. FBL, LASK vs SK Austria Klagenfurt

Ljubičić, koji je odigrao čitav susret, u 77. je minuti realizirao kazneni udarac za konačnih 2-2 LASK-a i Sturma. Bio mu je to 12. gol u 30 utakmica, a samo u tri utakmice utrpao ih je pet. Prethodno je Flecker (21) doveo LASK u vodstvo, a Kiteišvili (30, 47) s dva gola doveo Sturm na prag osvajanja naslova. Naime, da je Sturm pobijedio već bi mogao slaviti naslov. 

Ovako je odluka o ovosezonskom prvaku u Austriji odgođena za zadnje kolo uoči kojega vodeći Sturm ima 41 bod, dva više od drugog RB Salzburga. LASK je siguran treći sa 34 boda, bečki rapid je četvrti sa 28, Hartberg peti sa 25, a Austria iz Klagenfurta šesta sa 22. U zadnjem kolu će Sturm ugostiti Austriju Klagenfurt, a RB Salzburg LASK.

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Milan Badelj bio je strijelac prvog gola za Genou u 2-1 (0-1) domaćoj pobjedi protiv Sassuola u susretu 36. kola talijanskog prvenstva. 

Italian soccer Serie A match - ACF Fiorentina vs Genoa CFC

Sassuolo, koji se bori za ostanak, poveo je preko Pinamontija (31-11m) koji je u prvom poluvremenu iskoristio kazneni udarac, ali Badelj (56) je poravnao nakon 10-ak minuta igre u drugom dijelu. Kapetan Genoe je dobro pratio akciju nakon ubacivanja iz kuta te s jednog metra glavom na drugoj vratnici zabio svoj prvi pogodak sezone. Kompletni preokret uslijedio je sedam minuta kasnije kada je nespretni branič Sassuola Kumbulla (63-ag) poslao loptu u vlastitu mrežu nakon brzog protunapada domaćih.

Badelj je igrao do 85. minute za Genou, a u istoj je minuti igru napustio i hrvatski reprezentativni stoper u sastavu Sassuola Martin Erlić.

Sjajnu utakmicu odigrao je i povremeni hrvatski reprezentativac Petar Musa u pobjedi Dallasa protiv Austina (2-1). Bivši igrač Benfice zabio je gol u četvrtoj minuti pa potom i asistirao Ferreiri za drugi gol. Driussi je u završnici smanjio na konačnih 2-1. Musi je ovo četvrti gol u deset utakmica, ima i dvije asistencije.

Izbornika Zlatka Dalića može veseliti i još jedna sjajna utakmica Luke Ivanušeca koji u posljednje vrijeme igra maestralno i podiže formu uoči Eura. Ovaj put nije zabio, ali je asistirao u pobjedi protiv NEC Nijmegena (3-2). U 23 utakmice skupio je tri gola i pet asistencija, što je sjajan učinak za prvu sezonu u Feyenoordu. Da nije bilo ozljede koja ga je izbacila iz ritma, moglo je to biti i još bolje, ali vjerujemo da su najbolji dani tek pred njim.

Joško Gvardiol zabio je dva gola u pobjedi Manchester Cityja protiv Fulhama (4-0), ali Pep Guardiola nije baš bio zadovoljan njegovom obrambenom partijom. 

Premier League -  Fulham v Manchester City

- Gvardiol u drugom poluvremenu nije igrao dobro, izgubio je puno lopti, a za braniča je najvažnije da bude siguran. Da, zabio je golove, ali to nije njegov posao, njegov je posao da bude siguran u obrani - rekao je španjolski stručnjak.

Guardiola teži savršenstvu, a i ne želi da Joško poleti, već ga gura da bude još bolji. Hrvatski nogometaš izgubio je 16 lopti i jednom je predriblan, ali i dalje je to nadoknadio sjajnom igrom u napadačkom dijelu pa Pep nema razloga biti razočaran. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad