Obavijesti

Sport

Komentari 21

'Ferguson je u United dovodio uhljebe, zaposlio je brata i sina'

'Ferguson je u United dovodio uhljebe, zaposlio je brata i sina'
1

Brata je postavio za šefa skautske službe u Unitedu i taj je posao dugo radio. Čudi me što nije pronašao mjesto i za ženu u klubu. Nije u Manchester Unitedu baš bilo bajno, priznao je Roy Keane

Proslavljeni irski nogometaš Roy Keane (48) uvijek je bio poznat po oštrim duelima i uklizavanjima, ali i po britkom jeziku.

I dalje ga peče što je na neslavan način 2006. morao otići iz Manchester Uniteda u kojemu je stigao do statusa legende. Iz kluba ga je potjerao legendarni Sir Alex Ferguson nakon što je Keane za službenu televiziju "crvenih vragova" kritizirao nekoliko svojih suigrača zbog loše igre protiv Middlesbrougha. Otišao je Kean silom prilika u Celtic i tamo završio svoju bogatu karijeru.

Uhljebljivao je svoje ljude

- Ljudi govore o Fergusonovom sjajnom načinu rada s igračima. Nemojte se zavaravati, nije to bilo tako bajno. Bio sam u klubu kad je Bryan Robson otišao, kad je klub napustio Steve Bruce, to su bili briljantni igrači i nije mi se svidjelo kako se ponio prema njima - rekao je Kean pa objasnio svoj odnos sa karizmatičnim Škotom:

- Imali smo dosta burnih rasprava tijekom godina. Mi smo odrasli muškarci koji se bore za istu stvar, mora biti takvih situacija. Nisam otišao tog dana misleći da je moja karijera u Manchester Unitedu gotova, ali ako ste mislili da ću šutjeti i sjediti tamo... Ne zanima me je li to Alex Ferguson ili papa. Uvijek ću se boriti za svoje!

Soccer - Alex Ferguson Filer

Keane je govorio u dahu. Bivšem šefu nikako nije mogao oprostiti nepotizam.

- Ferguson je jednom rekao da je uvijek radio najbolje za Manchester United. Glupost! Njegov sin Darren igrao je za klub i osvojio medalju za osvojen naslov prvaka. Sretnik. Brata je postavio za šefa skautske službe u Unitedu i taj je posao dugo radio. Čudi me što nije pronašao mjesto i za ženu u klubu - otkrio je Keane pa se prisjetio još jedne bizarne anegdote.

- Darren je kasnije bio trener Prestona, a Fergie mu je poslao mnoštvo mladih igrača na posudbu. Iduće godine Darren je dobio otkaz, a svi ti mladi igrači vraćeni su u United. Tako se radi najbolje za Manchester United?!

Graham Taylor Funeral Service

Bilo kako bilo, Ferguson je najuspješniji trener Uniteda svih vremena. Uzeo je s njima dvije Lige prvaka, 13 naslova engleskog prvaka, pet FA kupova, četiri Liga kupa, a dvaput je proglašen najboljim trenerom svijeta (1998. i 2007.).

Soccer - Barclays Premier League - Manchester United v Aston Villa - Old Trafford