Obavijesti

Sport

Komentari 15

Ferguson spreman platiti 25 milijuna funti za Sneijdera

Ferguson spreman platiti 25 milijuna funti za Sneijdera
1

Iako je veliki obožavatelj nogometa Luke Modrića, menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson naumio je sljedećeg ljeta dovesti u klub Wesleyja Sneijdera iz Intera

VIDEO

Ferguson će pokušati iskoristiti sve veći nemir u redovima aktualnog i europskog prvaka, te pokušati na krau sezone dovesti nizozemskog reprezentativca.

Fergusonu treba dinamični i energični igrač, te je spreman izdvojiti 25 milijuna funti za dolazak 26-godišnjeg Sneijdera. Povratne informacije o vjerojatnoj dostupnosti Sneijdera ohrabrile su škotskog maga na klupi ''crvenih vragova'' da pokrene inicijativu za slanje ponude Interu za Sneijdera.

Daily Mail piše da je predsjednik Intera Massimo Moratti navodno spreman prodati Sneijdera, iako je nizozemski reprezentativac s tim klubom potpisao ove sezone novi ugovor do 2015. godine, jasno, pod znatno boljim uvjetima.

S obzirom da je Interov trener Leonardo na udaru snažnih kritika, zbog uvjerljivog ukupnog poraza u dvije utakmice četvrtfinala Lige prvaka od Schalkea, kao i od Milana u prvenstvu 3-0, pa će Inter gotovo sigurno ostati bez obrane naslova, Sneijder bi mogao biti dostupan Manchester Unitedu, sugerira list.

Ferguson i Redknapp podržali izbor Parkera

Udruga nogometnih novinara u Engleskoj izabrala je Scotta Parkera, 30-godišnjeg veznog igrača West Hama, za najboljeg igrača godine. Taj izbor pozdravili su Alex Ferguson i Harry Redknapp…Parker je za najboljeg izabran ispred Tottenhamovog krilnog igrača Garetha Balea kojeg su prošloga tjedna kolege nogometaši proglasili najboljim. Osim što je postigao sedam golova ove sezone u svim natjecanjima, Parker se za najboljega prometnuo svojom energijom, utjecajem na suigrače i čitanjem igre zbog čega je ove godine i pozvan u englesku reprezentaciju premijerno nakon 2006.

- Lijepo je da su novinari prepoznali istinskog profesionalca u našem sportu. Drago mi je da su prepoznali i izabrali nogometaša koji ne igra za neki od najslavnijih klubova u Premiershipu. Dobar je to izbor – veli Sir Alex Ferguson, menadžer Manchester Uniteda.

Slično rezonira i njegov kolega iz Tottenhama, Harry Redknapp…

- Parker je pravi profesionalac, obiteljski čovjek i uzor drugima. Mislim da je briljantan. Drago mi je da je engleski dečko uzeo nagradu – veli Redknapp, koji je ranije pokušavao i kupiti Parkera, izazivajući time bijes svog bivšeg kluba West Hama, koji je trenutačno pretposljednji klub ljestvice engleskog nogometnog prvenstva, dva boda udaljen od sigurne zone.

Stoga je sam Parker konstatirao sljedeće:

- Trenutno sam usredotočen samo na jedno, ostanak West Hama u prvoj ligi. Neće mi puno vrijediti osobno priznanje ako klub ispadne u drugu ligu. No, jasno da mi je drago da ljudi cijene ono što sam napravio, što radim i što pokušavam napraviti na terenu.

Raul: Divim se Fergusonu, umalo sam završio kod njega

Raul Gonzalez, koji ove sezone sjajno igrao u Schalkeu, priznao je kako je uoči ove sezone postojala mogućnost za prelazak u Manchester United…

Raul je nakon prošle sezone napustio Real Madrid čiji je bio dugogodišnji zaštitni znak, te se skrasio u Schalkeu. Svojim igrama u klubu iz Gelsenkirchena dokazuje da još uvijek nije izgubio na kvaliteti. Sa Schalkeom je dogurao do polufinala Lige prvaka, u  kojem će im prepreka biti Manchester United.

- Ferguson me uvijek cijenio, a to mi puno znači jer je on jedan od najvećih trenera u povijesti nogometa. Jako je teško toliko dugo biti na kormilu jednog velikog kluba kao što je Manchester United. Jedna od mnogih Fergusonovih vrlina koja me fascinira jest što je u stanju iz godine u godinu stvarati natjecateljski vrlo jaku momčad. I sada je to mješavina velikih veterana kao što su Giggs, Scholes, Ferdinand ili Van der Sar, mladih igrača poput Nanija i zvijezda kao što je Wayne Rooney, jedan od najboljih napadača svijeta. Možda United ne igra nogomet kakav igra Barcelona, ali je uvijek jak i moćan i uvijek te tu negdje, u polufinalu ili finalu, u borbi za najveće trofeje. Svake godine, ista priča – kaže Raul za Daily Mail.

Ujedno je otkrio kako je prošlog ljeta umalo potpisao za Manchester United, nakon što je završio svoju 16-godišnju avanturu u Realu.

- Imao sam nekoliko opcija, a jedna od njih je bila i Manchester United. Koliko sam bio blizu tome da završim na Old Traffordu, zna samo jedna osoba, a to je Sir Alex Ferguson. Nisam nikada osobno pričao s njime, ali su postojali kontakti. Prije no što sam završio u Schalkeu, razmišljao sam o Engleskoj. Bilo je i drugih opcija, osim Manchester Uniteda. Sviđa mi se engleska nogometna kultura, respekt i strast prema igri, atmosfera. Sve me to zaintrigiralo – zaključio je Raul, koji će ipak uskoro igrati protiv Manchester Uniteda, a ne za njega.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...