Obavijesti

Sport

Komentari 143

Fernandes okončao Dinamovu muku, Ćorić je bio na treningu

Fernandes okončao Dinamovu muku, Ćorić je bio na treningu
14

Nogometaši Dinama prestigli su Hajduk na ljestvici MAXtv Prve lige nakon što su pobijedili Istru 1961 rezultatom 1-0 na Maksimiru golom Fernandesa u 81. minuti

VIDEO

Istra 1961 odlično se branila u Maksimiru 80 minuta, no bilo je to nedovoljno da iz Dinamova doma ode neporažena. Nakon četiri uzastopna poraza, "modri" su napokon došli do pobjede zahvaljujući golu Juniora Fernandesa u 81. minuti utakmice.

Napadao je Dinamo praktički od samog početka, ali je na pravu radnu temperaturu došao tek iza 25. minute, kad je Armin Hodžić propustio situaciju jedan na jedan s Ivušićem. Pucali su u prvom dijelu i Rog te Fernandes, nisu pogađali, a nova loša vijest za domaćine bila je ozljeda kapetana Domagoja Antolića kojega je zamijenio Domagoj Pavičić.

U nastavku je Mamić izvadio neraspoloženog Pjacu i ubacio u igru Ángela Henríqueza, ali nije to donijelo previše promjena po pitanju rezultata. Istra se dobro branila i imala šansu utakmice u 71. minuti koju je zapucao Stefan Nikolić nakon što je fino prošao Pavičića.

Dinamove muke došle su kraju na ulasku u zadnjih deset minuta. Hodžić je pucao s desne strane šesnaesterca, Ivušić je nakratko odbio loptu pred gol-liniju gdje je Fernandes nadskočio dvojicu gostujućih braniča i glavom poslao loptu u mrežu za konačnih 1-0.

Samu završnicu obilježilo je naguravanje nakon jednog faula Sigalija koje je rezultiralo trima žutim kartonima. "Modri" su priveli utakmicu pozitivnim rezultatom do kojeg su došli sasvim zasluženo i tako preskočili Hajduk na drugom mjestu ljestvice. Vodeća Rijeka od 19 sati igra protiv Splita.

Antolić je izašao iz igre zbog grča

- Čestitke momčadi na teško izborenoj, ali zasluženoj pobjedi. Iza nas je stresno razdoblje u kojem smo dobrom igrom dolazili do loših rezultata. Dodajte tome i sav umor zbog broja utakmica i to sve utječe na momčad. Posebno je to došlo do izražaja nakon što smo u prvom dijelu promašili tri odlične situacije. Naravno da se u glavi pojavi strah i onda je sve teško i za iskusniju momčad od naše - rekao je nakon utakmice trener Dinama Zoran Mamić i dodao:

- Antolić? Osjetio je grč u mišiću. Upravo je on jedan od igrača koji je non-stop u pogonu i nismo imali zamjenu za njega. Mislim da se radi o zamoru i nadamo se da nije ništa ozbiljnije. Sretan sam što su se nakon ozljeda vratili Sigali, Pinto i Pavičić. Sigali je odmah bio na standardno visokom nivou, dok Pinto i Pavičić mogu i moraju biti i bolji.

Cijena za Ćorića? Kad stigne ponuda...

Iznio je modri strateg novosti i po pitanju buntovnika Ante Ćorića.

- Imam kaznu u svojoj glavi, ali objavit ću mu je kada prođe reprezentativna stanka. Ante je bio ujutro na treningu, trenirao je normalno i nije bilo nikakvih problema. O ponudi ćemo pričati kada stigne, ne želim hipotetski pričati.

MAXtv Prva liga, 16. kolo:

  • Dinamo - Istra 1961 1-0 (Fernandes 81')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače