Obavijesti

Sport

Komentari 21

Fernando Alonso zaradi više nego Messi i Ronaldo zajedno!

Fernando Alonso zaradi više nego Messi i Ronaldo zajedno!
4

Fernando Alonso najplaćeniji je od svih pilota u Formuli 1. Zarađuje oko 30 milijuna eura godišnje. Vozio je za Minardi, Renault, McLaren, a od 2010. je u Ferrariju...

VIDEO

Voziti za Ferrari velika je odgovornost i jasno je da nas u novoj sezoni zanima isključivo naslov prvaka. No puno će se toga morati poklopiti jer barem pet-šest momčadi ima realne izglede. Ali na kraju priče ili ćemo pobijediti ili izgubiti, mudro je rekao Fernando Alonso uoči početka nove sezone Formule 1.

No ta je izjava relativno razumljiva. Pobijedio Ferrari ili izgubio, Španjolac će na kraju godine biti bogatiji za 30 milijuna eura, koliko zarađuje prema ugovoru s talijanskom momčadi. Dvostruki svjetski prvak uvjerljivo je najplaćeniji vozač u Formuli 1, a najbolji svjetski nogometaši Leo Messi i Cristiano Ronaldo zajedno ne zarade ni približno koliko 29-godišnji Španjolac.

Ni Alonsov kolega Sebastian Vettel nije puno uspješniji iako je najbolji na svijetu.

Prije nego što je postao svjetski prvak, Nijemac je zarađivao oko dva milijuna eura na godinu, a nakon što je senzacionalno osvojio titulu, Red Bull mu je učetverostručio plaću.

- Zadovoljan sam. Red Bull mi je sve dao i sve smo zajedno ostvarili. A takvim ugovorom ne mogu biti nezadovoljan, Red Bull je moj drugi dom - rekao je “skromni” Vettel, koji je od malih nogu u istoj momčadi.

Da pročitate ovaj tekst, trebalo vam je oko pola minute, a za to vrijeme Fernando Alonso zaradio je 130 eura. Do kraja dana namaknut će oko 83.000 eura, koliko prosječni Hrvat ne zaradi za deset godina.

Yaya Toure je najplaćeniji nogometaš

Iako Messi zabija kome i koliko god stigne, nije najplaćeniji igrač na svijetu, kao ni Ronaldo. Prošlog ljeta Yaya Toure potpisao je za Man. City za rekordnu plaću od 13,5 mil. eura na godinu.

Nitko kao američki bejzbolaši

Iako na godinu ne zarađuju kao Fernando Alonso, bejzbolaši imaju apsolutno najveće ugovore u svijetu sporta. Alex Rodriguez potpisao je 2008. godine s New York Yankeesima desetogodišnji ugovor prema kojem će zaraditi ukupno 275 milijuna dolara. Među deset najbogatijih ugovora s nekim klubom u svijetu sporta čak sedam je iz američke bejzbolske lige, a četiri iz Yankeesa.

NAJPLAĆENIJI VOZAČI PO SEZONI:

1. F. ALONSO (FERRARI)  30,000.000 €

2. L. HAMILTON (McLAREN)   16,000.000 €

3. F. MASSA (FERRARI)    14,000.000 €

4. S. VETTEL (RED BULL)    10,000.000 €

5. M. SCHUMACHER (MERCEDES) 7,500.000 €

6. J. BUTTON (McLAREN)   6,900.000 €

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika