Obavijesti

Sport

Komentari 68

Festival promašaja: Rijeci 34 udarca nedovoljna za pobjedu

Festival promašaja: Rijeci 34 udarca nedovoljna za pobjedu
2

Slaven Belupo remizirao je s Rijekom na Kantridi iako se morao suočiti s 34 udarca prema svom golu. Koprivničani su od dva udarca uopće zabili jedan, ali vrijedan gol

VIDEO

Kako ne osvojiti tri boda u utakmici u kojoj dominirate? Pitajte Matjaža Keka. Njegova je Rijeka u popodnevnoj utakmici 23. kola MAXtv Prve lige protiv Slaven Belupa na Kantridi uputila čak 34 udarca prema golu, ali je na kraju uzela samo bod. Završilo je 1-1.

Čudesan je bio golman "farmaceuta" Ivan Kardum koji je skupio čak 16 obrana! Toliko je puta, naime, domaća momčad pucala u okvir njegova gola.

U takvoj utakmici nije ni čudno što je Slaven poveo iz svog jedinog udarca u prvom poluvremenu. Igrala se 32. minuta kada je Petar Mišić pobjegao domaćoj obrani i dodao Ivanu Parlovu kojemu nije bilo teško zabiti gol u praznu mrežu za 0-1.

Ipak, tek što se krenulo s centra, Rijeka je izjednačila. Sjajan je to bio prvijenac pridošlice u momčad Matjaža Keka, Španjolca Álexa Fernándeza. Opalio je s ruba šesnaesterca i pogodio pod gredu za 1-1.

Nel Pavletić/PIXSELL

Nakon tog gola redale su se šanse pred Kardumom, među kojima je najveća bila ona Josipa Mišića u 73. minuti čiji je udarac završio u stativi. Slaven je mogao uzeti i sva tri boda iz drugog udarca na utakmici: Marko Mirić uposlio je Petra Mišića koji je u odličnoj situaciji pred Prskalom promašio cijeli gol.

Momčad Ante Čačića do kraja je izdržala pritisak i osvojila bod kojim je preskočila Split i zasjela na šesto mjesto ljestvice. Rijeka je, pak, ostala na 11 bodova iza Dinama koji je svladao Split 2-0 i tako se vjerojatno oprostila od moguće borbe za naslov prvaka.

Kek: Nedostajalo nam je krvi u nekim trenucima

- Čestitke gostima na korektnoj utakmici. Kada iz toliko udaraca i posjeda ne dođeš do kapitalne prednosti ili si bio premalo agresivan u 16 metara ili je nedostajao igrač koji bi bio odlučniji i konkretniji. Očekuje nas još takvih utakmica. Za četiri dana nas čeka nova utakmica, idemo dalje - rekao je Matjaž Kek nakon utakmice i istaknuo:

- Ovo je utakmica koja se dogodi i iz koje moramo izvući pouku i ja ću to napraviti. Slaven je odigrao pošteno, nedostajalo je malo "krvi" u nekim trenucima. Moramo nastaviti raditi i tražiti rješenja.

Ante Čačić priznao je da je domaćin zaslužio pobjedu.

- Imali smo dosta sreće, međutim čestitam im na disciplini i provođenju svega onoga što smo se dogovorili. Istinski su se borili i zato su zaslužili taj bod. Nisam zadovoljan tranzicijom, tu je bio puno pogrešaka u otvaranjima. Ovo je za nas ogroman bod, a još je veći jer je podstrek za svako sljedeće gostovanje na kojem, ako isprovociraš sreću kao večeras protiv favoriziranog domaćina, možeš do dobrog rezultata. Rijeka je danas, ali i u utakmici protiv Splita, a na osnovu svega što se događalo u tih 180 minuta, zaslužila pobijediti - rekao je trener Slaven Belupa.

MAXtv Prva liga, 23. kolo

  • Rijeka - Slaven Belupo 1-1 (Álex 33' / Parlov 32')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti