Obavijesti

Sport

Komentari 535

Šokirali 23.000 navijača: Istra upropastila feštu na Poljudu

Šokirali 23.000 navijača: Istra upropastila feštu na Poljudu
8

Skupilo se oko 23.000 gledatelja uz prelijep dekor pa su im igrači uoči susreta uzvratili transparentom 'Vi ste Hajduk'. Nisu im se odužili na terenu, izgubili su 1-0

VIDEO

Gotovo 25.000 gledatelja došlo je na Poljud pomoći Hajduku, no njihovi ljubimci sjajnu atmosferu upropastili su lošom igrom i porazom od Istre.

Igrači su im uoči utakmice uzvratili transparentom 'Vi ste Hajduk', ali nisu zahvalili na terenu. Atmosfera je bila europska, no prikazani nogomet bio je ''haenelovski''. Istra je nakon puna dva mjeseca bez pobjede došla na Poljud, a Pamić je do uspjeha došao prokušanim receptom, napunio je sredinu terena u kojoj se Hajdukova mladost nikako nije snalazila.

- Pobijedili smo zasluženo, dijelom zahvaljujući i najavama u novinama u kojima su nas otpisivali i podcjenjivali. To nas je motiviralo – otkrio je Igor Pamić, kojeg je sudac isključio zbog svađe s Krstičevićem.

- Moj je igrač ležao na podu, tražio sam da izbace loptu van. No, oni to nikako nisu htjeli napraviti, a ako pogledate snimku, vidjet ćete da su moji igrači uvijek u duhu fair-playa izbacivali kada su oni ležali. Razumijem gnjev i zvižduke navijača, ali bio bih budala da ih ne pohvalim, volio bih uvijek igrati u ovakvom ambijentu.

Ispričavamo se navijačima za poraz, rekao je Maloča

Hajduk je prijetio, imao inicijativu, no jedini gol zabila je Istra, Roce je odbijanac iz slobodnog udarca Križmana pospremio iza Blaževića.

- Ispričavamo se navijačima za poraz i obećavamo da ćemo igrati bolje. Nismo se dizali nakon pobjeda, nećemo niti padati nakon poraza - trezven je Maloča.

Igračima Hajduka ništa drugo ni ne preostaje nego da pokušaju vratiti povjerenje navijača boljom igrom. Kao opravdanje može im poslužiti tek izjava jednog od iskusnijih, golmana Blaževića. 

- Čini se da naša mlada momčad nije uspjela podnijeti teret ovakvog ambijenta. Jako smo tužni, pogotovo zbog navijača koji nas ovako lijepo podržavaju, no što da radimo, nogomet se igra dalje, dignut ćemo se i mi.

Ovo je prvi ovogodišnji poraz Hajduka na Poljudu. Krstičević je uvijek upirao prstom kako je neosvojiva tvrđava, te kako je njegova momčad više puta igrala u gostima nego doma.

- Teško je reći nešto suvislo i pametno. Vrlo mi je teško i ne znam što bih vam rekao - kazao je promukli Krstičević koji je povukao nekoliko nelogičnih poteza tijekom utakmice. 

Imali smo puno čistih situacija i to nas je koštalo poraza, kaže Mišo

Zamjenu Oremuša Maglicom pravdao je ozljedom, a Stojanovića Limom željom da se nešto napravi po bokovima. Treću izmjenu nije ni koristio, umjesto da gurne nekoga od napadača s klupe, on je stopera Milovića prekomandirao u napad.

- I ovako je puno djece u postavi, pored Radoševića i Milića, koji nisu baš bili na nivou, uvesti Kiša bilo bi previše. Njega obožavam, ali čekam pravi trenutak - kazao je i dodao:

- Sekundu prije gola Istre Maglica je imao čistu šansu koju nije iskoristio. Imali smo puno šansi, čistih situacija, no nismo zabili i to nas je koštalo poraza.

Hajduk je ostao na 6. mjestu ljestvice s 11 bodova zaostatka za vodećim Dinamom, a ovo mu je već četvrti prvenstveni poraz. Iduću nedjelju čeka ih gradski derbi sa Splitom.

Mjesečno skoro 400.000 eura

Šest i pol sati vijećali su Hajdukovi nadzornici, a predsjednik Josip Paladino izvijestio je novinare kako će radnu zajednicu svesti s 52 na 37 zaposlenika. 

Igrači će koštati dvostruko manje nego prije, tek 1.337.000 kuna, radna zajednica 800.000 kuna, a treneri 370.000 kuna mjesečno. Uskoro bi trebala biti obznanjena imena trojice novih voditelja u službama marketinga, logistike i financija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 535
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti