Obavijesti

Sport

Komentari 25

Fifa odredila cjenik za 'posudbu' igrača, najviše će dobiti Dinamo

Fifa odredila cjenik za 'posudbu' igrača, najviše će dobiti Dinamo

Fifa time isplaćuje naknadu klubovima jer svoje igrače puštaju na reprezentativna okupljanja gdje im prijete potencijalne ozljede. Novac ide klubovima u kojima je igrač proveo posljednje dvije godine

VIDEO

Krovna nogometna organizacija Fifa isplaćivat će klubovima čiji igrači nastupaju na Svjetskom prvenstvu oko 10.000 dolara dnevno po igraču, od početka reprezentativnog okupljanja do eliminacije na prvenstvu.

Obračun je počeo teći u ponedjeljak, a putem "programa pomoći klubovima" bit će podijeljeno 194 milijuna dolara među 416 klubova.

POGLEDAJTE VIDEO: Trening 'vatrenih' u Rijadu

Pokretanje videa...

trening nogometne repke 16:52

- Točno. Mi ćemo za Antu Budimira dobiti minimalno oko 180.000 dolara, u slučaju da Hrvatska ne prođe skupinu na Svjetskom prvenstvu - kaže Osasunin glasnogovornik Santiago Zuza u telefonskom razgovoru za Hinu.

Osasuna, sedmoplasirana momčad prvenstva Španjolske, na Svjetskom prvenstvu koje za tri dana počinje u Kataru imat će dvojicu igrača.

Osim hrvatskog napadača Budimira (31) ima i marokanskog krilnog napadača Eza Abdea (20). Upravo će njih dvojica biti na suprotnim stranama u prvoj utakmici 23. studenog kada se sastanu Hrvatska i Maroko. U skupini su još Belgija i Kanada.

Prođe li Hrvatska skupinu, zbog Budimira će klubu iz sjevernog grada Pamplone sjesti na račun 220.000 dolara bez obzira koliko on igrao i koliko golova postigao. Ponovi li Hrvatska rezultat od prije četiri godine iz Rusije i plasira se u finale Osasuni će pripasti maksimalnih 370.000 dolara.

Fifa time isplaćuje naknadu klubovima jer svoje igrače puštaju na reprezentativna okupljanja gdje im prijete potencijalne ozljede. Novac ide klubovima u kojima je igrač proveo posljednje dvije godine.

S obzirom da Budimir, lani najbolji strijelac Osasune, za tu momčad nastupa od ljeta 2020. sav novac će pripasti klubu sa stadiona El Sadar.

Slučaj Ezea Abdea je drugačiji. On je prošle sezone bio u Barceloni, a pretprošle u Herculesu. Osasuni će stoga pripasti minimalno jedna trećina Fifine naknade za njega, a ostatak spomenutim klubovima jer se u izračun izimaju u obzir tri posljednje sezone 2020/21., 2021/22. te aktualna 2022/23.

Osasuna, međutim, smatra da bi trebala dobiti više novca u odnosu na Hercules i Barcelonu jer bi jedino ona snosila posljedice u slučaju igračeve ozljede na nadolazećem Svjetskom prvenstvu.

Rijad: Prijateljska utakmica, Saudijska Arabija - Hrvatska

Što se hrvatske reprezentacije tiče, najviše će novca pripasti Dinamu koji ima četvoricu reprezentativaca: Dominika Livakovića, Josipa Šutala, Mislava Oršića i Brunu Petkovića. Svi su oni protekle tri sezone proveli u Maksimiru s iznimkom Šutala koji je sezonu 2020/21. bio na posudbi u Istri 1961, pa bi i Puljanima mogao pripasti dio kolača. "Modri" reprezentativac u Kataru je i Iranac Sadegh Moharrami pa će u Maksimir svaki dan stizati po 50.000 dolara iz Züricha.

Gledajući prijavljene igrače iz svih reprezentacija, najviše ih ima minhenski Bayern, čak 17. Među njima je i jedan Hrvat Josip Stanišić. Jednog reprezentativca manje imaju Manchester City, Barcelona i Al Sadd.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener