Obavijesti

Sport

Komentari 22

Fifa uvodi novost na klupski SP: Suci će javno pojasniti odluke

Fifa uvodi novost na klupski SP: Suci će javno pojasniti odluke

Nogometaši Real Madrida sudjeluju na natjecanju s novim pokusnim pravilima koje je naložio IFAB. Slično kao u ragbiju i američkom nogometu, svaku dvojbenu situaciju s intervencijom VAR-a suci će odmah objasniti

VIDEO

Nakon VAR-a, poluautomatskog zaleđa i pedantnijeg računanja sudačke nadoknade, nogomet će u 2023. donijeti još novosti u pravilima. Ono najvažnije, koje će se primijeniti na Svjetsko klupsko prvenstvo u Maroku od 1. veljače, odnosi se na suce.

Svaku intervenciju VAR-a glavni sudac pojasnit će odmah na terenu publici na stadionu i televizijskim gledateljima, odlučio je IFAB, tijelo koje vodi brigu o nogometnim pravilima, na zasjedanju na londonskom Wembleyu.

POGLEDAJTE VIDEO: 'Vatreni' kao mali

Pokretanje videa...

specka vatreni kada su bili mali 02:38

- Mislimo da je to važno u smislu transparentnosti, prevnstveno na publiku na stadionu koja u ovom trenutku nema dovoljno informacija oko toga što se događa s odlukama - rekao je član uprave IFAB-a Mark Bullingham.

Ako proba bude uspješna, ova novina koristit će se i na drugim Fifinim natjecanjima za mlađe kategorije, pa i na Svjetskom prvenstvu za nogometašice.

Razgovori između sudaca i dalje će ostati nedostupni za javnost, ali će konačni zaključak javnost doznati odmah pa će to smanjiti mogućnost za različite interpretacije. Sličan je sustav godinama u funkciji u ragbiju i američkom NFL-u.

NFL: Carolina Panthers at Baltimore Ravens

Zaustavljanje vremena u nogometu dok lopta nije u igri zasad nije opcija, u IFAB-u misle da je dobra kompenzacija nadoknada koja je bila poduža na Svjetskom prvenstvu u Katru.

- Ako igrači budu znali da će se nadoknaditi vrijeme dok se budu izležavali, manje im je poticaja da se izležavaju. Nema potrebe mijenjati pravila oko toga, već podsjetiti ljude kakva su - kazao je drugi član IFAB-a, Irac Patrick Nelson.

Ideju oko privremene zamjene u Premiershipu u slučaju potresa mozga zasad nisu prihvatili, ali će je i dalje razmatrati.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Round of 16 - France v Poland

Svjetsko klupsko prvenstvo počinje utakmicom azijskog doprvaka Al Ahlyja iz Egipta i oceanijskog prvaka Auckland Cityja, a pobjednik će 4. veljače igrati protiv Seattle Soundersa, osvajača Concacafov Lige prvaka. Pobjednika u polufinalu čeka Real Madrid.

U drugom polufinalu igrat će brazilski Flamengo protiv boljega iz okršaja afričkog prvaka Wydad Casablance i saudijskog Al Hilala, osvajača azijske Lige prvaka 2021. Polufinala su 7. i 8 . veljače, a finale 11. veljače u Rabatu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja