Obavijesti

Sport

Komentari 0

Filip Mihaljević izborio je finale SP-a sedmim hicem kvalifikacija

Filip Mihaljević izborio je finale SP-a sedmim hicem kvalifikacija

Najbolji hrvatski bacač kugle u američkom je gradu Eugeneu bacio kuglu na 21,17 metara, tri centimetra kraće od norme i 67 centimetara kraće od najboljega ovosezonskog rezultata

VIDEO

Hrvatski rekorder u bacanju kugle Filip Mihaljević (27) plasirao se kao sedmi u finale na Svjetskom atletskom prvenstvu u američkom Eugeneu. 

Mihaljević je bacio 21,17 metara, što je bilo tri centimetra manje od kvalifikacijske norme, ali je ipak kao sedmi ušao među 12 najboljih.

POGLEDAJTE VIDEO: Sandra Perković i Filip Mihaljević

Pokretanje videa...

Sandra Perković i Filip Mihaljević 00:16

Livnjak je u lipnju prošle godine u Karlovcu postigao hrvatski rekord s 21,94 metara, a ove sezone je kuglu dobacio do 21,84 na dvoranskome mitingu u poljskom Torunu.

Amerikanac Ryan Crouser je jedini išao preko 22 metra (22,28) u kvalifikacijama, kao zadnji je u finale ušao Meksikanac Jose Munoz (20,24), a bez završnice su ostala oba Poljaka - Konrad Bukowiecki i Michal Haratyk. 

Finale je predviđeno u ponedjeljak u 3.27 po našem vremenu.

Felix se oprostila uz broncu

Peruanka Kimberly Garcia Leon i Japanac Toshikazu Yamanishi u brzom hodanju na 20 kilometara, te Dominikanska Republika u štafeti 4x400 metara mješovito osvojile su prve tri zlatne medalje na SP-u.

Amerikanka Allyson Felix (36) broncom u štafeti osvojila je rekordnu 19. medalju na SP-u, a ujedno i u svojoj zadnjoj utrci u karijeri. Bila je na pobjedničkom postolju na osam SP-ova i za jedno prvenstvo popravila rekord koji je prethodno dijelila s Kenijcem Ezekielom Kemboijem. Razmak između prve i posljednje medalje sada je 17 godina, a prije je bio 16 i u vlasništvu Španjolca Jesusa Angela Garcije u hodanju (1993.-2009.).

World Athletics Championships

No do zlata Felix nije mogla jer je Dominikanska Republika vodila gotovo cijelo vrijeme. U ciljnoj ravnini posljednje predaje Fiordalizu Cofil je prestigla Amerikanka Kennedy Simon i izazvala oduševljenje gledatelja. Kada se činilo da će SAD osvojiti prvo zlato, neumoljiva Cofil je u posljednjim metrima osigurala pobjedu Dominikancima s 3:09,82. Ovo je drugo najbolje vrijeme u povijesti, a svjetski rekord (3:09,34) postavio je SAD za zlato na prethodnom SP-u u Dohi 2019. godine.

Femke Bol je izvanrednom završnicom osigurala srebro Nizozemskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića