Obavijesti

Sport

Komentari 3

Filmska priča: preživio rak, sad vodi svoju ekipu do doigravanja

Filmska priča: preživio rak, sad vodi svoju ekipu do doigravanja
1

U prvoj utakmici sezone potrgao je ligamente i doktori su objavili kako će propustiti cijelu sezonu. Oporavak je trajao dugo, a pratili su ga zdravstveni problemi. Osjećao je slabost i često dobivao visoku temperaturu, pa su ga doktori poslali na detaljne pretrage. Nažalost, na rendgenu prsnog koša dijagnosticiran mu je Hodgkinov limfom.

VIDEO

Prva polovica sezone NFL-a je već iza nas. Zasad smo imali priliku gledati neizvjesne utakmice i sjajne poteze. Cleveland Brownsi su skupili više pobjeda u ovoj nego u zadnje dvije sezone, Drew Brees je srušio rekord Peytona Manninga, a Todd Gurley ima više touchdowna od osam ekipa u ligi. No jedna priča se ističe više od ostalih. 

James Conner je running back Pittsburgh Steelersa, koji iza sebe ima filmsku priču. Krenuo je kao igrač male srednje škole u Pennsylvaniji. Njegove dobre igre zapazili su skauti velikih sveučilišta i James je završio u Pittsburghu, igrajući za njihove Pirate. Već je na prvoj godini fakulteta dobrim igrama pokazao kako bi u budućnosti mogao zaigrati bitnu ulogu u profesionalnoj ligi. Njegove odlične igre nastavile su se i na drugoj godini fakulteta, kada je osvojio nagradu za igrača godine svoje konferencije. 
Treća godina je počela loše za Connera. U prvoj utakmici sezone potrgao je ligamente i doktori su objavili kako će propustiti cijelu sezonu. Oporavak je trajao dugo, a pratili su ga zdravstveni problemi. Osjećao je slabost i često dobivao visoku temperaturu, pa su ga doktori poslali na detaljne pretrage. Nažalost, na rendgenu prsnog koša dijagnosticiran mu je Hodgkinov limfom

- Ne bojim se raka, opet ću igrati nogomet - rekao je James nakon dijagnoze. Inspirirala ga je priča Erica Berryja, safetyja Kansas City Chiefsa koji je imao istu bolest i uspio se vratiti. Odlučan da se vrati svojoj momčadi, prošao je 12 serija kemoterapija, a koliko je bio motiviran jasno govori činjenica da je paralelno primao kemoterapije i išao na trening svoje momčadi, noseći masku preko lica.   

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

James Conner's recovery from cancer was incredible! 💯💛(Edit: He liked it! )

A post shared by Football Videos (@holyjukez) on

Godinu dana nakon dijagnoze, Conner je objavio kako se potpuno oporavio i nedugo nakon toga se prijavio na draft, nadajući se kako će ostvariti svoj san i zaigrati profesionalni nogomet.

Stručnjaci su predviđali kako će biti odabran u petoj ili čak šestoj rundi drafta. Na kraju, Pittsburgh Steelersi su ga birali u trećoj rundi, 105. pickom.

Svoju prvu sezonu za Steelerse proveo je kao rezerva Le'Veonu Bellu, jednom od najboljih igrača lige na svojoj poziciji. Ulazio je s klupe uz male brojke i bez zapaženih uspjeha. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Look how far we came..

Objavu dijeli James Conner (@jamesconner)

Ova sezona počela je dramatično. Le'Veon Bell odlučio je bojkotirati sve momčadske aktivnosti: trening kamp, pripremne utakmice i početak sezone. Razlog je naravno - novac. Steelersi su Bellu ponudili 70 miljuna dolara na pet godina, no garantirano mu je samo 10 milijuna. To znači da ga bi ga Steelersi mogli otpustiti u bilo kojem trenutku i ostao bi bez 60 milijuna.

Takav rasplet situacije je otvorio mjesto u momčadi Conneru, koji je od rezerve postao starter i krenuo u sezonu fenomenalno, sa dva touchdowna protiv Clevelanda. U idućih 8 utakmica postigao ih je još 8, i pritom osvojio 771 jard. Svojom formom pogurao je Pittsburgh do 5 uzastopnih pobjeda i natjerao ih da zaborave na Bella. 

Kako god završila sapunica oko La'Veona, Conner je trenutno ispunio sve svoje snove. U odličnoj je formi, rak se povukao, a on vodi svoje Steelerse prema doigravanju.

Njegova priča je najbolji pokazatelj kako nikad ne treba gubiti nadu. 

VIDI OVO! ZABAVA: Riješite kviz i saznajte koji ste burek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja