Obavijesti

Sport

Komentari 3

Finale Europske lige: Hrvatsko srce ili belgijska nepobjedivost

Finale Europske lige: Hrvatsko srce ili belgijska nepobjedivost
1

U finalu Europske lige gledati ćemo Hrvatsku i Belgiju, dvije momčadi koje su pokazale najviše. Belgija još nije izgubila, ali Hrvatska se pokazala kao tvrd orah

VIDEO

"Slučajan" nastup i finale. Idealan scenarij, kao iz bajke, dogodio se Hrvatskoj u ovogodišnjoj Europskoj ligi. Izbornik Šimunčić i njegov stručni stožer, kao i svi igrači, zaslužuju veliki naklon. Pobjedom nad Turskom Hrvatska je izjednačila najbolji rezultat u natjecanju iz 2006. godine kada je poražena u finalu od Nizozemske. Ipak, današnji rezultat ima puno veću težinu jer su do finala došli preko domaćina i bez ponajboljih igrača.

Jučerašnja utakmica bila je pravi triler u pet setova, ali činjenica je da su Hrvati ostavili bolji dojam od Turske i da je ostvareni rezultat zaslužen i opravdan. Hrvatska je opet imala raspoloženog Raiča koji je ostvario 20 poena uz 56% realizacije, a uz njega vrijedi spomenuti Nojića s 10 poena. 

- Utakmica s Turskom je bila jako emotivna. Nama su pripali prvi i treći, njima četvrti i peti set tako da je pobjednika odlučio peti set. Sretni smo zbog ostvarenog rezultata, ali nakon što smo ušli u finale želimo napraviti i korak više. U finalu nećemo imati prostora za pogreške i želimo osvojiti prvo mjesto - rekao je hrvatski izbornik Šimunčić.

13. utakmica nije bila nesretna za Belgijance. S čistih i laganih 3:0 pobijedili su Češku u prvom polufinalu i produžili niz pobjeda na nevjerojatnih 13. Bez obzira što su u bez kapetana Depestelea i srednjeg blokera Verheesa, Belgijanci su se pokazali kao super kvalitetna momčad s puno kvalitetnih igrača. 

Napadački nisu izgledali dobro, upravo suprotno, imali su samo 26% realizacije prema službenoj stranici Europske odbojkaške federacije i pravo je čudo da su pobijedili Češku 3:0. Očito su na druge načine nadoknadili loš napadački dan, prije svega odličnom obranom koja im je davala prilike za protu udare. Fantastičan niz pobjeda daje Belgiji određenu sigurnost, ali u isto vrijeme nosi i breme favorita s kojim su se dosad nosili jako dobro. S druge strane, finale se igra na jednu utakmicu i može proizvesti sasvim suprotan učinak.

- Prva dva seta smo odigrali na visokom nivou, što se ne može reći za zadnju dionicu u kojoj smo griješili više nego inače. Češka je dobra momčad i morali smo odigrati dobro za pobjedu. Nadam se da ćemo natjecanje zaključiti sa svim pobjedama - rekao je belgijski izbornik Baeyens.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union
Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići