Sport

Komentari 6

Finale Lige prvaka seli u Porto

Finale Lige prvaka seli u Porto

Manchester City i Chelsea trebali bi igrati na Dragãu 29. svibnja jer je Turska na britanskoj crvenoj listi za putovanja. U Portugalu bi na tribinama trebalo biti oko 4000 navijača, a sudit će Mateu Lahoz

Istanbulski Atatürk ni drugu sezonu zaredom neće ugostiti finale nogometne Lige prvaka zbog visoke incidencije zaraze korona virusom u Turskoj. A završna utakmica, baš kao i lanjski završni turnir, opet će se igrati u Portugalu.

Manchester City i Chelsea borit će se za trofej 29. svibnja na stadionu Dragão u Portu, javlja španjolska Marca. I to - zbog navijača.

POGLEDAJTE VIDEO: Majstorije Matea Kovačića

Naime, oko 4000 ljudi koji bi došli gledati finalnu utakmicu iz Engleske morali bi u karantenu po povratku iz Turske jer je ona na britanskoj crvenoj listi.

Uefa ne želi finale bez navijača pa se, nakon propalih pregovora o premještanju na Wembley (gdje bi novinari i popratne delegacije morale u karantenu), odlučila za Porto. Dobra je to vijest za navijače "građana" i "plavaca", ako uspiju organizirati putovanje u kratkom vremenu, jer neće morati u karantenu po povratku kući.

Uefa je u srijedu objavila kako će finale Lige prvaka suditi Španjolac Antonio Mateu Lahoz (44), međunarodni sudac od 2011., dok će Francuz Clement Turpin (38) biti glavni na utakmici Villarreala i Manchester Uniteda 26. svibnja u Gdanjsku, na finalu Europske lige.

Najčitaniji članci