Obavijesti

Sport

Komentari 4

Tip dana: Urugvajci ne daju Francuzima ulogu favorita

Tip dana: Urugvajci ne daju Francuzima ulogu favorita
1

U najavi finala Svjetskog prvenstva do 20 godina Urugvajci zvuče poprilično samouvjereno, ali Francuzi su na putu do finala prikazali vrlo dojmljive partije

VIDEO

Ponekad je najteže opravdati ulogu favorita, a Francuzima se upravo to dogodilo u grupnom dijelu natjecanja. Igre koje smo vidjeli od 'tricolora' bile su daleko od blistavih, ali od trenutka kada je započela "knock-out" faza gledamo sasvim jednu drugu Francusku. U osmini finala i četvrtfinalu Turska i Uzbekistan riješeni su bez "pola muke", dok je u polufinalu protiv Gane bilo nešto "gušće", pogotovo posljednjih desetak minuta kada su Francuzi zbog isključenja Samuela Umtitija igrali sa desetoricom igrača.

- Zadnjih deset minuta je stvarno bilo gusto bez Umtitija na terenu. Gana jest pritiskala i ranije, ali sam uvjeren kako bismo bili zabili gol iz kontre i riješili stvari, no njegovo isključenje promijenilo je odnos snaga na terenu. Desetorica na terenu morala su pokazati dodatan trud, a posebno bih istaknuo Alphonsea Areolu (vratar, nap. a.) koji je nekoliko puta sjajno branio udarce ganskih igrača. Areola nije u prethodnim utakmicama imao puno posla, ali sada kada ga je dobio, odradio ga je za čistu peticu - prokomentirao je posljednje minute susreta s Ganom izbornik Pierre Mankowski.

Francuski strateg u najavi finala otkrio je ključ pobjede:

- Ključno je destabilizirati Urugvajce. Oni igraju organiziran i dobro posložen nogomet i zato ćemo pokušati odigrati našu uobičajenu momčadsku igru što bi se moglo pokazati problematičnim za njim. Recept pobjede nije jednostavan, morat ćemo malo "miksati", pokušati s pokojim visokim ubacivanjem, pa zatim sa loptama u prazan prostor kako bismo razbili njihovo zonsko markiranje, a naposljetku važna će biti i igra jedan na jedan gdje imamo igrače koji čine razliku.

Mankowski danas ne može računati tek na suspendiranog braniča lyonskog Olympiquea Samuela Umtitija.

Urugvaj je nastup na Svjetskom prvenstvu otvorio porazom protiv vršnjaka iz Hrvatske, ali nakon toga uspjeli su dogurati do samog finala izbacivši na tom putu i moćnu Španjolsku. U polufinalu Južnoamerikanci nisu briljirali, protiv iznenađenja turnira, Iraka, sve do tri minute prije kraja regularnog dijela bili su u zaostatku i činilo se kako ćemo ih gledati u utakmici za treće mjesto. Tada jedan centaršut Rolana Avenatti glavom spušta za Buena koji volejem pogađa iračku mrežu za 1-1. Nakon trideset minuta produžetaka rezultat je ostao nepromijenjen, a u izvođenju jedanaesteraca Urugvajci su se pokazali umješnijim protivnikom i zaradili mjesto u finalu.

- Mi smo mala zemlja, ali velike nogometne strasti. Ovo je drugo uzastopno finale za Urugvaj nakon što smo igrali i u finalu U17 Svjetskog prvenstva u Meksiku. Dokaz je to kako radimo vrlo dobro u mlađim kategorijama i kako smo na pravom putu. Francuska je također poznata po kvalitetnom radu s mlađim generacijama i u Turskoj ima vrlo jaku momčad. U finalu smo, a ovog puta ne želimo završiti natjecanje razočarani, dakle idemo po pobjedu - kazao je po ulasku u finale branič Gianni Rodriguez.

Obično treneri i igrači žele skinuti teret favorita sa svojih leđa, ali Urugvajac Diego Laxalt ne slaže se s javnošću koja je redom na strani 'galskih pijetlova':

- Ne bih rekao kako smo mi autsajderi u finalu. Uopće ne vidim zašto bi to Francuzi bili favoriti. U nogometu ne postoje favoriti što smo mi zorno dokazali protiv Španjolaca.

Izbornik Juan Verzeri imat će u finalu na raspolaganju sve igrače.

PROGNOZA: Francuska – Urugvaj, tip: 1

Možda će se nekome koeficijenti ponuđeni na finale Svjetskog prvenstva učiniti „pretankima“, ali za mene danas je ovdje Francuska ogroman favorit i njihova se pobjeda ne bi trebala cijeniti sa više od 1,60-1,65. Urugvaj nikoga na ovom prvenstvu nije mogao oduševiti, često su se provlačili, ponekad su bili i miljenici sreće, makar im se ne može poreći izbacivanje Španjolske što je pravi podvig. 

Međutim, kako Francuzi igraju posljednjih par utakmica čini se da su oni ipak jednu-dvije stepenice iznad Urugvaja. Sve linije u francuskoj momčadi djeluju vrlo dobro, a najveća snaga im je kao što je izbornik naglasio momčadska igra. Valja spomenuti kako je na ovom turniru čak osam francuskih igrača postizalo golove što znači da opasnost vreba sa svih strana. 

Momčad je to koja u svojim redovima ima već etablirane zvijezde poput Paula Pogbe ili Geoffreyja Kondogbije i po meni je danas ogroman favorit, a vjerujem da će ulogu i opravdati. Urugvaj je solidna ekipa, ali kao što sam rekao do sada nisu oduševljavali, a ovakvom igrom teško se mogu suprotstaviti Francuzima. Većina kladionica francusku pobjedu cijeni sa 1.7-1.8, ali u nekima se još može dobiti i 1,9 što je fenomenalno i vrijedi uzeti.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana