Obavijesti

Sport

Komentari 85

Tko koliko troši? Pogledajte financijske izvještaje prvoligaša

Tko koliko troši? Pogledajte financijske izvještaje prvoligaša

Rijeka je na sudu s bivšim igračima i traži od Nine Bule 331 euro, a Dinamo izdvaja više novca na plaće igrača

VIDEO

Sedam je dana ostalo do odluke HNS-a o licencijama za iduću sezonu, a u ponoć je istekao rok dokad su klubovi na službenim stranicama trebali objaviti revidirana financijska izvješća za prošlu godinu i naknade posrednicima. Napravilo je to osam klubova, svi osim Hajduka i Šibenika, finalista Kupa.

Pokretanje videa...

Svi smo jedna obitelj 01:33

Šibenik je sličan propust radio i prošlih sezona, no nakon žalbe bi uspio dobiti dozvolu za nastup. Ove sezone jedini od prvoligaša nije zatražio Uefinu licenciju za nastup u Europi jer nije očekivao da će tako daleko dogurati u Kupu. Sad je jasno da Europe neće vidjeti čak ni ako ga osvoji. Iz Hajduka tvrde da je HNS produžio rok do petka i da će izvješće objaviti tijekom dana.

Kako god, u slučaju da ne dobiju licenciju, klubovi će imati pravo žalbe osam dana od primitka prvostupanjske odluke koja je najavljena za najkasnije 20. travnja, a bit će objavljena do 23. travnja. Klubove se može kazniti upozorenjem, ukorom ili novčano.

Dinamo na plaće igrača potrošio 184 milijuna kuna

Najveći dio Dinamovih prihoda otpada na Uefine premije (240 milijuna kuna), puno manji dio od prodaje ulaznica i pretplata (25,5) i sponzora (17,6), od Grada Zagreba dobio je 8,6 milijuna, dok je od TV prava uprihodio tek 4,2 milijuna kuna.

"Modri" su na plaće igrača lani utrošili 184 milijuna kuna, 16 milijuna više nego godinu prije. Na plaće ostalih zaposlenika davao je 55,2 milijuna kuna, na transfere 50,9 milijuna, a na menadžere je otišlo gotovo 76 milijuna kuna. Na računu je 31. prosinca imao 15,2 milijuna kuna.

Rijeka u minusu pet milijuna eura, dobila pismo potpore vlasnika

Rijeka je u puno većim problemima. Prošlu je godinu završila s minusom od 38,2 milijuna kuna ili 5,07 milijuna eura, što je znatno više nego godinu ranije, kad je bila u gubitku 120.000 kuna. Kratkotrajna imovina kluba iznosi 42,3 milijuna kuna, a kratkoročne obveze 111,9 milijuna kuna.

U izvještaju su naveli i sudske sporove pa tako njen bivši igarč Franko Andrijašević tuži klub za 112.224 eura, Dario Smoje za 255.645 eura, a Rijeka tuži Ninu Bulu za 331 euro.

Financije rujevičkog kluba nisu dobre, a tim povodom oglasili su se i priopćenjem u kojem objašnjavaju kako su dobili pismo potpore vlasnika u kojem navodi da će pružati financijsku potporu i da ne namjereva zahtijevati otplatu kratkoročnih obveza.

"Klub posluje u sportskom sektoru na koji je u prethodnim razdobljima značajno utjecalo izbijanje COVID-19 koje je imalo utjecaj na poslovanje i trenutnu likvidnost kluba.

Društvo je u 2022. godini osiguralo dodatne kredite povezanih društava za likvidnost u iznosu od 15.109.000 kuna te je u 2023. godini osiguralo financiranje u iznosu od 12.809.000 kuna te planira prodaju određenih igrača kojom će osigurati likvidnost za narednu godinu", kažu u Rijeci.

Osijek dobio 102 milijuna kuna od sponzora, a menadžerima nije platio ništa

Najviše je novca Osijek je potrošio na plaće igrača, 56 milijuna kuna, na ostale zaposlenike 3,3 milijuna. Od ulaznica su uprihodili svega 873.808 kuna, a od sponzora čak 102,36 milijuna kuna. Posrednicima u transferima, zanimljivo, nisu platili nijednu kunu!

Pogledajte financijske izvještaje prvoligaša:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 85
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!
JUNAK KOLA

Mudražija za 24sata: Slavili smo dugo u noć, a i Kulenović nam je došao platiti rundu pića!

Plus+ Trebate pitati našega kapetana Matea Marića kako se sad osjeća, on je sad ozbiljno ugrozio bratu put do naslova prvaka. Ali i naš je Mara dugo feštao s nama, kakvo bi to bilo slavlje bez kapetana, kaže Mudražija
Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije
ŽUTI SE OTVORIO

Prosinečki: Priča se da Robert pije, a ne pije. Kao i da je Boban homoseksualac, a znam da nije

Ja sam dobar s Davorom, nemam nikakav problem s njim. Nismo se družili nešto previše ni kad smo bili igrači, ne družimo se ni sada, rekao je Prosinečki