Obavijesti

Sport

Komentari 58

Fjodor nokautirao Rampagea i prelomio: Neću se više boriti!

Fjodor nokautirao Rampagea i prelomio: Neću se više boriti!
1

'Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti' odjekivalo je u Saitama Areni dok je Fjodor Jemjeljanenko (43) ulazio u kavez, a zatim nokautirao 'Rampagea' Jacksona (41) i objavio kraj velike karijere

VIDEO

Iako ima 43 godine i više nije u 'primeu', 2 minute i 44 sekunde bile su dovoljne Fjodoru Jemjeljanenku da 'na spavanje' pošalje Quintona Jacksona usred Japana. Dominirao je od samog starta, žestoko udarao Amerikanca koji nije ni ozbiljnije zaprijetio, a polovicom prve runde nokautom podsjetio na stare dane.

- Jako sam sretan da sam još jednom ovdje i da sam vas zabavio. Tu sam postao pravi borac i gdje ste me zavoljeli, hvala vam! Nažalost moram reći da moja karijera završava gdje je sve počelo - u Japanu. Oprostit ću se s pobjedom i hvala svim Kršćanima koji su me bodrili - rekao je 'posljednji car'.

On može i s 43 godine: Fjodor i Jackson za početak oproštaja legende...
On može i s 43 godine: Fjodor i Jackson za početak oproštaja legende...

Četiri su godine prošle otkad se Fjodor Jemjeljanenko (43) zadnji put borio u 'svojoj' Saitama Areni. Legendarni je Rus u Japanu nešto poput našeg Mirka Filipovića i, mit, legenda, predmet obožavanja. Godinu dana nakon što su Japanci na 'mjestu zločina' gledali svog ljubimca Cro Copa u pobjedi protiv Roquea Martineza (33), sad su zapljeskali i njegovom najvećem rivalu iz najslavnijih dana Pridea i to po posljednji put.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ušao uz himnu 'Crvenih beretki'

'Posljednji car' dočekan je baš tako, kako dolikuje caru. Cijela je dvorana ustala i zapljeskala jednom od najvećih boraca koji se borio u nekoć slavnim japanskim organizacijama, a po mnogima i najboljem borcu svih vremena. S druge strane bio je opasni Quinton 'Rampage' Jackson (41) koji je shvaćao da će u Saitami imati i publiku protiv sebe.

'Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti' orilo se Saitama Arenom, a Fjodor je ušao u kavez uz taktove 'Himne kosovskih junaka', tj. pjesme koja je bila i svojevrsne himna 'Crvenih beretki'. A duže je trajao njegov ulazak u kavez nego li sama borba.

youtube

Fjodor je od prvog udarca zvona dominirao, a Rampage se nije znao braniti od nasrtaja u tijelo te odmjerenih udaraca u glavu. Stisnuo ga je Rus uz kavez i 'nije mu dao disati'. Masivni Jackson samo je gubio snagu, a kad se polovicom runde krenuo povlačiti prema sredini ringa, naletio je na strašan desni kroše od kojeg je samo pao i gestom pokazao sucu da mu je dosta ove makljaže.

Fjodor se nije ni trudio ući u parter, već je nakon prvog udarca samo odšetao prema svom timu i uzeo rusku zastavu. Znao je da je to kraj, i to 'pravi', tri godine nakon što je prvotno najavio odlazak iz svijeta slobodne borbe. Nakon te 'mirovine' još je pobijedio Maldonada, Mira i Sonnena, a izgubio od Mitrionea i Badera. Potpisao je s Bellatorom ugovor na više borbi, ali očito to neće ispoštovati.

Oprostio se u 'svom' Japanu i otišao kao 'car'. Rekao je zbogom slobodnoj borbi na mjestu koje ga je stvorilo, gdje je izgradio ime i reputaciju jednog od najboljih boraca svih vremena. U ožujku je ring, odnosno kavez zauvijek napustio veliki Mirko Cro Cop Filipović (45), a sad je isto napravio i njegov najveći rival. Još će se godinama prepričavati njihove borbe, a 2019. će biti zapamćena kao godina kad su dvije pa i ponajveće legende Pridea objesile rukavice o klin...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti
NEUNIŠTIV JE

Modrićeva objava izazvala je delirij među navijačima Reala. Ovako ga je nahvalio Ancelotti

Modrić je odigrao svih 90 minuta u pobjedi Real Madrida nad Barcelonom (3-2) i opet bio ključan čovjek svoje momčadi...
VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...
KAO BRZI VLAK

VIDEO Igrač Barcelone vukao je Modrića i pokušavao ga srušiti, a onda se pošteno osramotio...

Već mjesecima se diskutira o tome hoće li hrvatski maestro ostati u Real Madridu i sljedeću sezonu. Nema više ključnu ulogu kao nekada, većinom ulazi s klupe, ali u svakoj minuti pokaže koliko vrijedi