Obavijesti

Sport

Komentari 142

Fjodor ušao uz himnu srpskih 'Beretki' i ratnih zločinaca!?

Fjodor ušao uz himnu srpskih 'Beretki' i ratnih zločinaca!?
1

Ulazak u kavez trajao je dvostruko duže od same borbe, a ulazio je uz riječi ''Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti', uz koju su postrojbe Kapetana Dragana ubijale civile u Hrvatskoj

Otišao je onako kakvog smo ga i pamtili kroz cijelu karijeru, barem u borilačkom smislu. Znao je da mu je ovo posljednja borba u karijeri, a nekako smo predosjetili i mi. Japan i Saitama Arena, mjesto gdje je započelo, a moralo je ostati upamćeno i kao mjesto gdje je završilo sve. 

Dvije minute i 44 sekunde bile su dovoljne da Fjodor Jemjeljanjenko (43) uspava američkog diva Quintona Rampagea Jacksona (41). Desni kroše odsjeo je na njegovoj glavi i Jackson je pokazao sucu u stilu 'daj prekidaj, prebit će me'. Fjodoru je to 40. pobjeda za kraj bogate i uspješne karijere, a ukupno 16. nokautom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

В гостях у моих друзей в Республике Сербской.

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

Fjodor je štovatelj Slavena i krščana, ali početak je bio malo atipičan za njega. Ulazak u kavez trajao je dvostruko duže od same borbe, a ulazio je uz riječi ''Hriste Bože raspeti i sveti, srpska zemlja kroz oblake leti' odnosno taktove 'Himne kosovskih junaka', tj. pjesme koja je bila i svojevrsne himna 'Crvenih beretki'. Riječ je o elitnoj srpskoj postrojbi koju je osnovala sama država, a u Domovinskom ratu radila je grozne zločine po Kninu, Glini, Zvorniku... pod zapovjedništvom Kapetana Dragana, odnosno Dragana Vasiljkovića, koji je osuđen za ratne zločine. Postrojba je raspuštena 2003. godine nakon atentata nad srpskim premijerom Zoranom Đinđićem, što su i učinili njezini članovi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Поклонились мощам Царя Лазаря

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on

Eh sad, odakle Fjodoru poveznica sa zločinačkom vojskom... Pobjedu je proslavio uz rusku i srpsku zastavu, a onda poručio:

- Jako sam sretan da sam još jednom ovdje i da sam vas zabavio. Tu sam postao pravi borac i gdje ste me zavoljeli, hvala vam! Nažalost moram reći da moja karijera završava gdje je sve počelo - u Japanu. Oprostit ću se s pobjedom i hvala svim kršćanima koji su me bodrili - rekao je 'posljednji car'.

Japanci su ga dočekali i oprostili se od njega kao od cara. Ne znajući kakve je zločin(c)e veličao u svom posljednjem nastupu...