Obavijesti

Sport

Komentari 0

Formula 1 dobiva novog šefa

Formula 1 dobiva novog šefa

Sretan sam što sam se pridružio tako velikoj organizaciji. Formula 1 je moj život, rekao je Domenicali dodavši sa smiješkom kako je rođen u Imoli, a živi u Monzi, što rječito svjedoči o njegovoj pripadnosti ovom sportu.

VIDEO

Bivši sportski direktor Ferrarija Talijan Stefano Domenicali (55) od siječnja iduće godine postat će novi predsjednik i izvršni direktor Formule 1, objavljeno je na službenoj F1 stranici.

Talijan će na dužnost stupiti u siječnju, kada istječe mandat 66-godišnjem Chaseu Careyju koji je na ovoj poziciji od 2017. godine.

Domenicali je u Ferrariju proveo 23 godine, na čelu slavnog trkačkog tima iz Maranella bio je između 2008. i 2014. godine, a pod njegovim je mandatom Ferrari osvojio svoj posljednji konstruktorski naslov svjetskog prvaka. Potom je radio za Volkswagen/Audi Group, a od 2016. predsjednik je Lamborghinija.

- Sretan sam što sam se pridružio tako velikoj organizaciji. Formula 1 je moj život - rekao je Domenicali dodavši sa smiješkom kako je rođen u Imoli, a živi u Monzi, što rječito svjedoči o njegovoj pripadnosti ovom sportu.

Italian Grand Prix - Qualifying - Monza

- Proteklih šest godina u Audiju, a potom u Lamborghiniju, pružili su mi širu perspektivu i iskustvo koje ću unijeti u Formulu 1 - dodao je.

Sadašni predsjednik Carey istaknuo je kako mu je bila čast voditi Formulu 1.

- Ponosan sam na tim koji ne samo da je prošao kroz neizmjerno izazovnu 2020. godinu, već se vratio s odlučnošću na područjima održivosti, raznolikosti i uključenosti - kazao je Carey koji će preći na funkciju neizvršnog predsjednika.

- Uvjeren sam da smo izgradili snažne temelje za dugoročni rast poslovanja. Bila je to avantura i uživao sam raditi s timovima, FIA-om i svim našim partnerima. Radujem se što ću i dalje biti uključen i podržavati Stefana dok on upravlja. (dk)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama