Obavijesti

Sport

Komentari 1

Formula 1 dobiva okršaj Forda i Ferrarija: Red Bull predstavio bolid i objavio novo partnerstvo

Formula 1 dobiva okršaj Forda i Ferrarija: Red Bull predstavio bolid i objavio novo partnerstvo

Nakon što su predstavili ovosezonski bolid po nazivu RB19, iz Red Bulla su predstavili Ford kao novog partnera u izgradnji motora. Od 2026. do barem 2030. Red Bull i Ford će zajedno raditi na novim motorima za F1.

VIDEO

Red Bull je predstavio svoj bolid za nadolazeću sezonu Formule 1 s kojim će pokušati obraniti vozački i konstruktorski naslov svjetskog prvaka. 

Max Verstappen i Sergio Perez u 2023. će voziti bolid kodnog imena RB19, a u biti se radi o nadogradnji njihova prošlogodišnjeg bolida RB18, kojeg je šef Red Bullove momčadi Christian Horner na predstavljanju u New Yorku opisao kao njihov „najuspješniji bolid u povijesti“. 

Bolid je predstavljen u prepoznatljivoj Red Bullovoj livreji, no i tu su pripremili malo iznenađenja – na trima američkim utrkama ove godine (Miami, Austin i Las Vegas), Red Bull je organizirao natjecanje u kojem će navijači dizajnirati livreju za navedene utrke. 

Mr. Doodle, Max Verstappen and Sergio Perez

Ipak, bitnija vijest današnjeg predstavljanja jest službena potvrda suradnje između Red Bulla i Forda koja će službeno početi 2026. godine. Te sezone Formula 1 donosi velike promjene po pitanju motora u sportu, a za Red Bullove motore bit će zadužena zajednička operacija pod nazivom Red Bull Ford Powertrains. 

Partnerstvo Forda i Red Bulla neće biti isključivo marketinške prirode, kao što je to recimo slučaj kod Alfa Romea i Saubera, već će Ford biti uključen u razvoj novih pogonskih jedinica. 

- Kao nezavisni proizvođač motora znatno će nam pomoći iskustvo kakvo Ford kao proizvođač posjeduje, što nas stavlja u dobru situaciju u odnosu na konkurenciju – rekao je Christian Horner. 

Nove Red Bull-Ford motore koristit će i Red Bullova druga momčad AlphaTauri.

- Fordov povratak u Formulu 1 s momčadi Red Bull Racing u potpunosti se uklapa u smjer naše kompanije: sve više električna, softverski definirana, moderna vozila i iskustva – dodao je predsjednik i izvršni direktor Forda, Jim Farley.

No, Red Bull nije prva momčad Formule 1 koja je predstavila ovosezonski bolid. Američka momčad Haas učinila je to 31. siječnja. 

Haas u novu sezonu ulazi s novim naslovnim sponzorom MoneyGramom, a na livreji se može primijetiti puno više crne boje u odnosu na prošlogodišnji bolid. 

Njihov bolid naziva VF-23 prvi put će izaći na stazu u subotu 11. veljače u Silverstoneu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union