Obavijesti

Sport

Komentari 3

Francuzi se opraštaju od svog Zlatka: Ikona, ogroman talent

Francuzi se opraštaju od svog Zlatka: Ikona, ogroman talent

Gotovo da nema medija u okruženju i Europi koji nije posvetio retke smrti rukometnog asa Zlatka Saračevića. U Banjoj Luci, gdje je rođen, osobito su pogođeni, a Podravka kaže kako je s ekipom proživio zadnji zagrljaj

VIDEO

Vijest o smrti hrvatskog rukometnog velikana Zlatka Saračevića (59) objavili su brojni mediji s prostora bivše države.

Slovenska novinska agencija STA je objavila kako je "u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević".

POGLEDAJTE VIDEO: Umro Zlatko Saračević

Pokretanje videa...

Zlatko Saračević 01:34

Navodi se kako je Saračević s hrvatskom reprezentacijom 1996. osvojio naslov olimpijskog prvaka, dok je s Jugoslavijom bio svjetski prvak 1986.

Delo uz vijest o njegovoj smrti navodi kako je "Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi. Te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige."

pripreme

Sarajevsko Oslobođenje piše kako je "velikan hrvatskog rukometa preminuo nakon utakmice," dok je Avaz objavio kako je "preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević".

"Saračević je profesionalnu karijeru počeo u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina," piše Avaz opisujući Saračevićev sportski put.

Tanjug navodi kako je umro legendarni jugoslavenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević, dok je Beta objavila kako je umro jedan od najboljih jugoslavenskih i hrvatskih rukometaša. 

"Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP- u Portugalu 1994, a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP na Islandu, navodi agencija Beta.

Portal handball-planet navodi "šokantnu vijesti iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračevič je umro nakon utakmice".

Portal hand-news dodao je kako je "hrvatska legenda Zlatko Saračević umro u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice.

"Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb."

Vijest o Saračevićevoj smrt objavio je i francuski L'Equipe.

"Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener. Jako talentiran," prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Nastupao je za Nimes, Bordeaux, Creteil i Istres.

Oglasio se Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.

"Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je večeras u Koprivnici od srčanog udara."

Podravki je dugo trebalo da smogne snage objaviti priopćenje da je preminuo njen trener, s kojim su samo koji sat prije slavili veliku pobjedu.

"Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima", napisali su i dodali:

"Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate."

PPD Zagreb, gdje je bio igrač i trener, napisao je:

"Suigrač, trener, kolega, ali prijatelj ispred svega... Hvala ti, Sarač.

Veszprem je teška srca primio vijest o smrti.

"Izražavamo najdublju sućut obitelji i voljenima. Počivaj u miru", napisao je mađarski klub, za koji je nastupao od 2000. do 2002.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića