Sport

Komentari 3

Francuzi se opraštaju od svog Zlatka: Ikona, ogroman talent

Francuzi se opraštaju od svog Zlatka: Ikona, ogroman talent

Gotovo da nema medija u okruženju i Europi koji nije posvetio retke smrti rukometnog asa Zlatka Saračevića. U Banjoj Luci, gdje je rođen, osobito su pogođeni, a Podravka kaže kako je s ekipom proživio zadnji zagrljaj

Vijest o smrti hrvatskog rukometnog velikana Zlatka Saračevića (59) objavili su brojni mediji s prostora bivše države.

Slovenska novinska agencija STA je objavila kako je "u Koprivnici u 60. godini umro legendarni hrvatski rukometaš Zlatko Saračević".

POGLEDAJTE VIDEO: Umro Zlatko Saračević

Navodi se kako je Saračević s hrvatskom reprezentacijom 1996. osvojio naslov olimpijskog prvaka, dok je s Jugoslavijom bio svjetski prvak 1986.

Delo uz vijest o njegovoj smrti navodi kako je "Saračević bio je poznanik mnogih slovenskih rukometaša i momčadi. Te kako je 2018. godine sudjelovao u predstavljanju SEHA lige."

Sarajevsko Oslobođenje piše kako je "velikan hrvatskog rukometa preminuo nakon utakmice," dok je Avaz objavio kako je "preminuo svjetski prvak i legendarni Banjalučanin Zlatko Saračević".

"Saračević je profesionalnu karijeru počeo u Borcu i već tamo je pokazao da je jedan od najboljih rukometaša Jugoslavije iz osamdesetih godina," piše Avaz opisujući Saračevićev sportski put.

Tanjug navodi kako je umro legendarni jugoslavenski i hrvatski rukometaš i trener Podravke Zlatko Saračević, dok je Beta objavila kako je umro jedan od najboljih jugoslavenskih i hrvatskih rukometaša. 

"Saračević je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Švicarskoj 1986. i brončanu na OI u Seulu 1988. godine. Velike sportske rezultate nastavio je nizati i nakon raspada Jugoslavije. S hrvatskom reprezentacijom bio je olimpijski pobjednik u Atlanti 1996. godine, a u dresu hrvatske reprezentacije osvojio je i brončanu medalju na EP- u Portugalu 1994, a godinu kasnije i srebrnu medalju na SP na Islandu, navodi agencija Beta.

Portal handball-planet navodi "šokantnu vijesti iz Hrvatske, legendarni Zlatko Saračevič je umro nakon utakmice".

Portal hand-news dodao je kako je "hrvatska legenda Zlatko Saračević umro u 59. godini od srčanog udara nakon utakmice.

"Olimpijski prvak iz Atlante i svjetski prvak iz 1986. u Francuskoj je igrao sedam godina. Stigao je 1990. u Bordeaux i bio je otkriće sezone. Potom je nosio dres Nîmesa, Creteila i Istresa prije nego što se vratio u Zagreb."

Vijest o Saračevićevoj smrt objavio je i francuski L'Equipe.

"Bio je legendarni igrač prije nego što je postao priznati trener. Jako talentiran," prenosi francuski list navodeći kako je Saračević u Francuskoj proveo sedam godina.

Nastupao je za Nimes, Bordeaux, Creteil i Istres.

Oglasio se Borac, klub u kojem je Saračević počeo karijeru.

"Nažalost, otišao je još jedan banjalučki rukometni velikan. Zlatko Saračević, nekadašnji rukometaš Borca i reprezentativac Jugoslavije, osvajač zlatnih medalja na svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama, jedan od najboljih desnih bekova svijeta, preminuo je večeras u Koprivnici od srčanog udara."

Podravki je dugo trebalo da smogne snage objaviti priopćenje da je preminuo njen trener, s kojim su samo koji sat prije slavili veliku pobjedu.

"Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima", napisali su i dodali:

"Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate."

PPD Zagreb, gdje je bio igrač i trener, napisao je:

"Suigrač, trener, kolega, ali prijatelj ispred svega... Hvala ti, Sarač.

Veszprem je teška srca primio vijest o smrti.

"Izražavamo najdublju sućut obitelji i voljenima. Počivaj u miru", napisao je mađarski klub, za koji je nastupao od 2000. do 2002.

Najčitaniji članci