Obavijesti

Sport

Komentari 18

Frane Zolja kao u filmu Jerry Maguire: Show me the money

Frane Zolja kao u filmu Jerry Maguire: Show me the money
1

Pregovori Francka Ohandze i Hajduka su prekinuti, ali nikako ne i zaustavljeni. Kako stvari stoje, dobit će ugovor: koliko igraš, toliko ćeš dobiti...

VIDEO

Kad je Tom Cruise preklinjao Cubu Goodinga Jr. u filmu “Jerry Maguire” da mu i dalje ostane menadžer, ovaj mu je hladno odgovorio: “Jerry, just show me the money”. Poručio mu je da mu donese novac i svi će problemi biti riješeni.

Jer kad se sve zbroji i oduzme, svi pregovori, pa tako i ovi između Hajduka i Francka Ohandze, na kraju se svedu na novac. Sve ostalo je dekor. I cjenkanje, i bruto i neto iznosi, i tempo isplate, i broj odigranih utakmica, i oprema, i avionske karte... sve je to sporedno, a novac, u ovom slučaju 3000 eura na mjesec, jedino je što je važno.

Tih 3000 eura na mjesec, odnosno 72.000 eura u dvije godine, za Hajduk su previše isključivo zbog Ohandzinih brojnih ozljeda, zbog kojih je u sezonu i pol odigrao svega 30 utakmica, i to 52 minute u prosjeku. S druge strane, činjenica da su Ohandzini suigrači iz napada, Futacs i Said, ali i neki drugi, dobili unosnije ugovore, povećala je i njegov apetit, i zato i traži respekt, odnosno izdašniji ugovor. No kad kaže: ‘’Show me some respect’’, Ohandzin menadžer u stvari govori: “Show me the money”. Pokažite novac i sve ćemo dogovoriti.

U trenutku rastanka, Hajduk je Ohandzi nudio dvogodišnji ugovor težak 12.000 eura mjesečno. On inzistira na 15.000 eura. Razlika se čini malom, no 3000 eura mjesečno u dvije godine je ukupno 72.000 eura, što baš i nije zanemariva cifra. Ni za Hajduk, koji razmišlja dugoročno i sumnja u Ohandzino zdravlje, ali niti za Ohandzu, koji zna da je ljubimac navijača i jedan od najzaslužnijih za dobre rezultate u Europi.

Što će se događati ubuduće? Ohandza će konkurirati za momčad do zime, a ako ne potpiše ugovor, neće na pripreme niti će na proljeće igrati. Možda i njegov menadžer na zimu nađe klub koji će platiti Hajduku odštetu, ali jedina ponuda koja je zasad stigla teška je svega 200.000 eura, što je Hajduk odbio. Stoga je najlogičnije da se, kao i obično u pregovorima, nađu “u sredini”, a samo je jedan scenarij koji omogućuje i da vuk bude sit, ali i sve koze na broju.

Hajduk će, dakle, na kraju pristati dati Ohandzi ono što traži, no to će uvjetovati brojem nastupa. Ako Ohandza bude zdrav i na raspolaganju za većinu utakmica, dobit će ono što traži. Međutim, ako zbog ozljede bude prisiljen ponovno pauzirati, dobit će ono što mu Hajduk trenutno nudi. I svi će na kraju biti zadovoljni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"
Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me
VIDEO: 'BARAKUDA' OTVORIO DUŠU

Marinić Kragić o zatvoru: Stavili su me u ćeliju s pet ljudi. Plaču majka, ja, policajci... Opeklo me

Pozvali su me na policiju i rekli da sam ja organizator svega, bakljaš. Kad neupućeni pročitaju da si orjunaš, to te prati. Obavljao sam veliku i malu nuždu na čučavcu, kraj svih, otkrio je zlatni hrvatski vaterpolist