Obavijesti

Sport

Komentari 39

Frane Zolja: Na štakama sam, ali brzo se vraćam na teren...

Frane Zolja: Na štakama sam, ali brzo se vraćam na teren...
4

POSLJEDICA DERBIJA Nakon duela s Ademijem prvi napadač Hajduka ozlijedio je koljeno, a oporavak ne ide po planu. No Franck Ohandza je ipak optimističan...

VIDEO

Nakon što je Franck Ohandza izašao iz igre u derbiju s Dinamom, činilo se kako njegova ozljeda koljena nije ozbiljnija, a to je potvrdila i magnetska rezonanca. No tri tjedna poslije napadač Hajduka ne samo da još ne trenira, nego je i na štakama!?

- Nema straha, štake su tu samo radi predostrožnosti, da ne opterećujem nogu. Mogu normalno hodati, mogao bih i trenirati, ali moram prisilno mirovati da se što prije apsorbira hematom koji je nastao nakon što me je u derbiju Arijan Ademi udario u koljeno - rekao nam je smirenim glasom kamerunski napadač Hajduka i dodao: 

- Mislili smo da će se hematom povući uz lagano trčkaranje ili vožnju bicikla, no nije išlo pa sad moram strogo mirovati i ne opterećivati tu lijevu nogu bez potrebe.

Ohandza baš nema sreće, na početku sezone imao je problema s mišićem, a tek što ga je zaliječio, ozlijedio je koljeno. Dovoljno da mnogi posumnjaju kako je Hajduk kupio “mačka u vreći”, a ne napadača od kojega se puno očekuje. 

- Problem je to što nisam prošao pripreme, zbog toga sam dugo i vukao ozljedu mišića. Ovo je nešto posve drugo, druga noga, udarac u koljeno koji ne možete ni predvidjeti ni spriječiti. Brzo ću se oporaviti i zaigrati - najavio je optimistični Ohandza, koji je od 21 službene utakmice Hajduka ove sezone odigrao svega 11, šest u Europi i pet u HNL-u, te zabio četiri gola i jednako toliko puta asistirao. 

- Teško mi je gledati suigrače s tribina. Volio bih i ja igrati te im pomoći, ali ide im dobro i bez mene, pa se mogu na miru oporaviti i pripremiti za kraj polusezone. 

Odlaskom Tomislava Kiša Hajduk je ostao samo na dvojici napadača - Ohandzi i Maglici, kojemu trener Burić baš i ne daje puno prostora. 

- Jedva se i ja čekam vratiti. Čim nestane hematom iz koljena, opet ću biti u punom pogonu. Do tada mi nema druge nego raditi zamjenske vježbe kako ne bih puno izgubio na formi.

Kako se i zašto Frane Zolja borio s ozljedama

  • Sve počelo s lomom noge - Dok je igrao u Greuther Fürth, Franck je slomio nogu. Najteža ozljeda u karijeri ostavila je trajnog traga.
  • Mučio ga je stari ožiljak - Naglo je ušao u brzi ritam i došlo je do istegnuća mišića. Stvarao se hematom oko ožiljka od stare ozljede na mišiću.
  • Sad pauzira zbog koljena - Udarcem Ademijevim koljenom u lijevo koljeno stvorio se hematom koji sad radi problem i čeka se da splasne.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'