Sport

Komentari 116

Franjić: Ručak za Ivanušeca? Ma naravno! Ivanušec: Zvezda? Time se nismo baš opterećivali

Franjić: Ručak za Ivanušeca? Ma naravno! Ivanušec: Zvezda? Time se nismo baš opterećivali

Još nije do kraja riješeno. Još imamo jedan okršaj i nadam se Ligi prvaka, ali napravili smo veliki uspjeh, ovo je bila teška utakmica gdje su oni imali vjetar u leđa, ali eto, rekao je Dominik Livaković

Dinamo je pobjedom 1-0 nad Legijom u Varšavi prošao u sljedeću fazu doigravanja za skupine Lige prvaka.

Pobjednički gol u 20. minuti zabio je Bartol Franjić. Moćno ga je zakucao u drugi kut, a golman je bio nemoćan. Upravo se Franjić prvi oglasio nakon utakmice.

- Na kojoj god da sam poziciji, uvijek ću dati maksimum, a danas sam imao sreće da sam zabio gol s te defanzivnije pozicije. Prošli smo dalje, nema veće sreće od toga. Plaćam ručak Ivanušecu? Ma naravno, on je odigrao tu glavnu ulogu, dobro mi je to dodao, na meni je to bilo da pogodim. 

Franjić je na poluvremenu s lijevog bočnog otišao u vezu:

Druga utakmica 3. pretkola UEFA Lige prvaka,  Legia - GNK Dinamo Zagreb.

- Teško se u utakmici prešaltati s jedne pozicije na drugu, ali to je nogomet, moraš biti unutra svih 90 minuta i na kraju se to isplatilo. Ovo je nogomet. Nakon dugo vremena, pred 30 tisuća ljudi... To smo čekali dugo vremena! Mislim da nam je prednost protiv Šerifa to što igramo prvu u gostima i nadam se da će kod kuće biti puno navijača i da ćemo otići u Ligu prvaka.

Potom se oglasio upravo asistent tog gola, Luka Ivanušec:

- Teška utakmica. Znali smo da će oni imati ovakvu podršku i mogu samo čestitati svojoj ekipi na borbenosti i trudu. Mislim da smo zasluženo prošli. Primio sam loptu, odigrao Majera, on mi je vratio, prošao sam dvojicu i vidio sam Bartola i podvalio mu lijevom nogom, a on je fantastično to zabio. Bilo je teško komunicirati u ovakvom ambijentu, dosta smo se teško čuli, navijači su baš bili glasni, ali eto, na kraju je bitna samo pobjeda!

- Nismo se opterećivali mogućim susretom sa Zvezdom. Mislili smo samo na Legiju, sad znamo da je to Šerif i idemo se spremiti  - nadodao je Ivanušec.

Za kraj, susret je prokomentirao i Dominik Livaković:

- Još nije do kraja riješeno. Još imamo jedan okršaj i nadam se Ligi prvaka, ali napravili smo veliki uspjeh, ovo je bila teška utakmica gdje su oni imali vjetar u leđa, ali eto. Veliki napor cijele momčadi za obranu, sve je to bilo brzo i svaka čast dečkima. Idemo dalje! S obzirom što pokazujemo zadnje tri godine, ovakve europske sezone, stvarno se dobro prilagođavamo. Mi se samo koncentriramo na teren pa dalje što bude, malo smo u karanteni gledali Šerif, ali to je to... Šerif je dobra ekipa. 

Najčitaniji članci