Sport

Komentari 5

Franjo Arapović o sinu Marku: Besmisleno je ostati u Ciboni

Franjo Arapović o sinu Marku: Besmisleno je ostati u Ciboni

Treba mu klub u kojem će imati minutažu, u kojem će se razvijati, kaže Franjo Arapović o svojem nadarenom sinu Marku... Čini se kako je rastanak sve bliže...

Cibona? Ma nitko ne zna što se tu uopće događa i kakva je budućnost kluba. Ako ostane ovako, onda Marko jednostavno nema mogućnosti za napredak i besmisleno je da ostane, kaže legenda Cibone Franjo Arapović čiji je sin Marko (18) jedan od najnadarenijih hrvatskih košarkaša svoje generacije.

Marko je s hrvatskom U18 reprezentacijom na EP-u u Turskoj, a mladi je, 208 centimetara visoki centar, na prve tri utakmice u prosjeku zabijao 15 koševa uz 7.3 skokova i 2.3 asistencije.

- Pratim sve utakmice, zadovoljan sam kako dečki igraju - kaže Franjo i dodaje:

- Uvjeren sam da mogu do medalje. Volio bih da je to zlato, no bilo koja medalja bila bi uspjeh generacije.

No Franju brine igračka budućnost i razvoj njegova sina. Čini se kako je rastanak s Cibonom sve bliže. Marka već neko vrijeme navodno prate dva ugledna američka sveučilišta, Gonzaga i Duke.

- Istina je da ima ponuda iz SAD-a, no nisam za to da već sad ode, da se razdvajamo. Moja je želja da nađemo klub u Hrvatskoj u kojem postoji sustav kvalitetnih treninga i dobrog rada te da Marko dobije minutažu da se može igrački razvijati. Uspješno je maturirao, razmišljamo o tome da uzme godinu dana ‘pauze’, da ne upisuje fakultet, nego da se posveti košarci jer ovo su najosjetljivije godine. Ili ćeš proigrati ili nećeš - kaže Franjo Arapović i napominje:

- Najvažnije je da igra, samo tako može razviti svoj potencijal. Iskreno, nisam zadovoljan njegovom prošlom sezonom u Ciboni. Minute koje je na terenu dobijao Darko Planinić trebale su ići Marku. Ovako na kraju nitko nije imao koristi.

Kad već nije dobio priliku u Ciboni, Marko sjajno igra za U18 reprezentaciju. Naši su mladi košarkaši nakon prve tri utakmice na EP-u najefikasnija momčad (85.3 koševa po utakmici), najbolji su skakači (52 skoka u prosjeku), najbolji asistenti (20 asistencija po utakmici), prvi “kradljivci” (10.7 oduzetih lopti) i drugi najbolji blokeri (6.3 “banane” u prosjeku).

U skupini su uvjerljivo nadigrali sve protivnike - Litavce, Francuze i Engleze, a sad počinje drugi krug.

Najčitaniji članci