Obavijesti

Sport

Komentari 3

Franko: Kopenhagen je favorit, ali moja Rijeka vjeruje u prolaz

Franko: Kopenhagen je favorit, ali moja Rijeka vjeruje u prolaz
3

Dugi niz godina je Kopenhagen u skupinama Lige prvaka i Europske lige, iskusniji su. Ali... Ne mora to ništa značiti jer igra se jedna utakmica. Idemo im dokazati da su favoriti samo na papiru, kaže Stjepan Lončar

VIDEO

Predivna riječka rana jesen... Kvarnersko sunce i nebo bez oblačka ispratili su Rijeku na put u Dansku. U srijedu ujutro s Krka u Kopenhagen, a u četvrtak navečer od 20:00 na Parkenu protiv FC Københavna... Po plasman u skupinu Europske lige!

POGLEDAJTE VIDEO: Rijeka sanja reprizu slavlja nakon Kolosa.

Pokretanje videa...

Rijeka slavi nakon Kolosa 00:34

Naravno, Danci su europski rutineri, više nego dvostruko skuplji i veliki favoriti. Ali: igra se jedna utakmica. Za Rijeku, za vlastitu karijeru, za 3.5 milijuna blagodatnih eura u klupski budžet.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U jednoj je utakmici sve moguće. Kopenhagen nije Liverpool, Rijeka u Dansku ide s bijelim dresovima, a ne sa bijelom zastavom.

- Oni ne bježe od uloge favorita, a ni mi im to ne poričemo. Igra se kod njih, ali bez gledatelja i samo jedna utakmica. Njima će vjerojatno će im biti lakše jer igraju na svom stadionu, a nama to što idemo u goste ne stvara neki pritisak - priča najbolji igrač, kapetan Franko Andrijašević.

Ima šanse! Kopenhagen Rijeku čeka ispuhan, sa 100 problema

- U prvenstvu im ne ide najbolje, ali su u Europi dobri. Sigurno će biti teška utakmica. Kopenhagen je momčad koja stalno igra Europu, i prošle sezone su daleko dogurali. Neće nam biti lako, ali vjerujem da smo spremni za sutra.

Očekivanja, strategija, plan borbe...?

- Planove ćemo ostaviti za sebe, a očekivanja su da odigramo jednu dobru utakmicu i da vjerujemo u prolaz. Mislim da smo spremni da pokažemo pravu igru i izborimo ono po što smo idemo - rekao je Franko.

Sigurno ne idu po poraz! Nego po iznenađenje. Bez imperativa, a puni motiva.

Rijeka i Šibenik sastali se u 1. kolu HT Prve lige

Kapetan je u 3. pretkolu protiv ukrajinskog Kolosa Kovalivka (izbačenog na Rujevici s 2-0 u produžecima) pretrčao 14.8, a sjajni Stjepan Lončar nanizao 15.4 kilometara.

- Nemamo što izgubiti, idemo pokazati ono što znamo i nema veze tko je favorit na papiru. I mi i oni smo u prvenstvo startali s dvije pobjede i dva poraza. Rana je faza jedne specifične sezone i ima tu puno mana s obje strane - misli Lončar.

- Dugi niz godina je Kopenhagen u skupinama Lige prvaka i Europske lige te su po tom pitanju ispred nas i s većim iskustvom.A opet, ne mora to ništa značiti jer igra se jedna utakmica. Idemo im dokazati da su favoriti: samo na papiru - rekao je jedan od najjačih riječkih aduta.

Rijeka: HNK Rijeka i NK Istra susreli se u 3. kolu Prve HNL

Šef Simon Rožman iz špila neće moći izvlačiti neke druge adute, ozlijeđene Halilovića, Arsenića, Yatekea... Rijeka će na Parken Stadionu koji se klanjao braći Laudrup, Prebenu Elkjaeru LarsenuPeteru Schmeichelu, a danas obožava Christiana Eriksena, odigrati svoju 82. utakmicu pod Uefinim okriljem.

Za Dance igraju naši, branič Karlo Bartolec i veznjak Robert Mudražija. Prošle sezone u Europskoj bili su fantastični, otišli do četvrtfinala pa ispali od Manchester Uniteda i to: jedva, 0-1 nakon produžetaka.

Sutra oni istrčavaju s bremenom favorita. A Murić, Kulenović, Franko & com idu rasterećeni i - nabrijani. Nogomet je luda igra, sve je moguće... 'Ajmo Rijeka!

POGLEDAJTE VIDEO: Junak trećeg pretkola - Joao Escoval

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka