Obavijesti

Sport

Komentari 34

Ima šanse! Kopenhagen Rijeku čeka ispuhan, sa 100 problema

Rijeka je u EL play-offu autsajder, ali mlada momčad predvođena fanatičnim radoholikom od svog mladog trenera na Rujevici radi kao navijena i sanja senzaciju na Parkenu

VIDEO

Rijeku u play-offu Europske za dva dana čeka daleko skuplji, višestruko europski iskusniji i po svemu apsolutno favorizirani Kopenhagen, ali... Igra se jedna utakmica, a Danci su u problemima i neopterećena Rijeka - ima šanse za prolazak!

POGLEDAJTE VIDEO: Riječko slavlje nakon 3. pretkola

Pokretanje videa...

Rijeka slavi nakon Kolosa 00:34

I dečki s Kvarnera imaju svojih problema. Zbog ozljeda neće biti Halilovića, Yatekea, Arsenića i Ristovskog, Kulenović je prije samo tjedan dana došao iz Dinama, a Rijeka tek traži igru za ovu sezonu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kopenhagen je bio uvjerljiv u 3. pretkolu (3-0 kod kuće protiv poljskog Piast Gliwice), ali u danskom prvenstvu su - ispuhani, loši, nedorečeni...

Sa jednim remijem i dva poraza te gol-razlikom 5:7 Kopenhagen je nakon tri kola tek deseti (od 12 klubova) u nacionalnoj Superligaen. Izgubili su 2-3 u gostima kod OB-a pa 1-2 kod kuće od Brondbyja pa prije dva dana remizirali 2-2 kod Vejlea (Robert Mudražija je igrao prvo poluvrijeme, a Karlo Bartolec ušao u 86').

Trener Stale Solbakken (52) svojih 'svetih' 4-4-2 mijenja u jedva primjetno modificiranih 4-2-3-1, ali Kopenhagen ne igra dobro i šef to javno ističe. Ljut na svoje igrače.

- Lako je moguće da je naš problem: u glavama. Padamo u zadnjih 20 minuta, kao da nemamo energije. Protivnici prelako prolaze pored nas, nismo dovoljni dobri ni u posjedu kad treba napasti niti imamo pravi blok bez lopte - konstatirao je Solbakken nakon remija s Vejleom.

Na travnjak je u toj utakmici poslao ovih startnih 11: Johnsson - Ankersen, Nelson, Sigurdsson, Boilesen - Mudražija, Zeca - Biel, Wind, Fischer - Wilczek.

Europa League Quarter Final - Manchester United v FC Copenhagen

Kopenhageova momčad, prema Transfermarktu, vrijedi 38, a Rijekin 16 milijuna eura. Danci imaju nogometaše sa 70-ak europskih utakmica u nogama; Solbakken je u Europi momčad vodio 142, a Simon Rožman tek 19.

No sve velike autsajderske priče počinju iz unutarnje kohezije i optimizma te, u Rijekinom slučaju, iz kolektivne klupske svijesti pogonjene neuništivim optimizmom predsjednika Damira Miškovića na kojem se surfalo kad su rušeni Stuttgart, Milan, Feyenoord...

Rijeka zna da u jednoj utakmici može, a zna i da - ne mora. U jednoj je utakmici sve moguće, a nogometaši su svjesni da bi eventualnim senzacionalnim prolazom u EL skupine svome predsjedniku na lice stavili jedno 3.5 milijuna osmijeha (drugim riječima: itekako igraju - sa svoj džep).

Riječka nogometna rana i dalje je uža obrana, još uvijek prespora na širokom prostoru, ali u četvrtak od 20 sati na Parken stadionu u Kopenhagenu široki bi prostor ionako trebao biti na danskoj polovici travnjaku. Štefulju, Muriću, Franku, Kulenoviću i prijateljima na raspolaganju.

Danci će napasti, oni imaju imperativ pobjede i prolaska. Rijeka će igrati dijametralno drukčiju utakmicu od one prije pet dana kad je kod kuće u produžecima sa 2-0 slomila žilavi ukrajinski Kolos Kovalivka.

Rijeka: Prva utakmica 3. pretkola Europske lige, HNK Rijeka - Aberdeen FC

I još nešto, o razbijanjima mitova o nadarenim, ali lijenim Hrvatima koje vrijedni sjevernjaci puni zdravih radnih navika redovito pretrče i nadtrče: protiv Kolosa Rijeka je trčala, ne europski nego - svjetski.

Lončar i Štefulj pretrčali su preko 15 km, Franko, Čerin i Smolčić preko 14, a Murić kojeg se uglavnom promatra kao prototip 'šetača' nanizao je 13.279 kilometara.

Teoretski, Kopenhagen je već prošao no: teorija igra dok ne lopta ne krene. I može se... U jednoj se utakmici sve može. Rijeka je autsajder, ali ta mlada momčad predvođena fanatičnim radoholikom od svog mladog trenera na Rujevici radi kao navijena i u Kopenhagenu - ima šanse!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram