Obavijesti

Sport

Komentari 7

Frigan: Brat kaže da sam igrao OK, ali izgubili smo i nisam zabio! Transfer? Ima vremena...

Frigan: Brat kaže da sam igrao OK, ali izgubili smo i nisam zabio! Transfer? Ima vremena...
21

Vidjelo se da nam nedostaje 'kemije' s Beljom, koji je odradio samo jedan trening, dodao je Rijekin napadač, čiji se brat još oporavlja u toplicama. A Dinamov branič Perković kaže: 'Ako Bišćan kaže da nema odmora, nema problema!'

VIDEO

Nisam dugo mogao zaspati, još sam i pogledao snimku utakmice s cimerom Stojkovićem čim sam došao u sobu, da vidim gdje smo griješili. Razgovarali smo s trenerom odmah nakon večere, ukazao nam je neke stvari i moramo naučiti iz ovog poraza.

Govori nam to dan nakon neuspješnog otvaranja Eura U-21 i poraza od Ukrajine 2-0 Dinamov stoper Mauro Perković. Igrači koji su više igrali regenerirali su se u hotelu, ostale je Dragan Skočić odveo na trening. Svi bi trebali biti zdravi i spremni za subotu i Španjolsku. Skočić je nakon poraza potencirao obranu kao problem momčadi. Pa kako je to slušati jednom braniču?

VIDEO

- Svjesni smo da se u obrani u zadnje vrijeme rotiralo puno igrača, svako malo dođe neki novi, ali moramo se fokusirati, biti bolji i prihvatiti svaku kritku. Jedino tako možemo napredovati.

On je bio lijevi stoper, uz Franjića, a bekovi su bili Sigur i Čolina.

Prijateljski suret U-21 reprezentacija Hrvatske i Poljske

- Najbolje se osjećam kao lijevi stoper, iako mi nije problem igrati ni beka ili desnog stopera ako trener misli da sam tamo bolji. Ukrajina igra dosta na snagu, dosta su veći i jači od nas, dok smo mi tehnički bolji, što smo pokazali u drugom poluvremenu, kada smo preuzeli inicijativu. Ali nismo bili dovoljno agresivni.

Španjolska razbila Rumunje

U nedostatku sna, stigao je pogledati i pobjedu Španjolske nad Rumunjskom 3-0.

- Gledao sam prvo poluvrijeme, Španjolci su cijelo vrijeme napadali, stisnuli su Rumunje, jako su kvalitetna momčad i jedni su od favorita da osvoje Euro.

Izbornik je rekao da ste u okršaj s Ukrajincima ušli malo impresionirani velikim natjecanjem.

- Nadamo se da će nam biti lakše protiv Španjolske sad kad smo iskusili prvu utakmicu. Svjesni smo da moramo od prve minute krenuti agresivno, jako. Dodatni nam je motiv jer smo svjesni da ne smijemo izgubiti. Imamo šanse ako budemo pravi. Moram biti spreman ako mi izbornik da šansu, pokušat ću ih zaustaviti.

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

A ima li vaših navijača?

- Nadam se da će brat Toni doći (košarkaški reprezentativac, nap. a.), trebao je i na prvu utakmicu, možda će na iduće dvije.

Javlja li se bivši izbornik i vaš klupski trener Igor Bišćan s pokojom porukom podrške?

Bišćan nam se ne javlja

- Ovih dana nisam se čuo s njim, pušta nas valjda da napravimo ono po što smo došli ovdje. Nisam dogovorio koliko ću nakon Eura dobiti odmora, ako trener kaže da nema odmora, nema problema! Prva nam je utakmica rano, već 15. srpnja, a ja sam mlad i mogu. Nema druge! - zaključio je Perković.

Matija Frigan nije gledao pobjedu Španjolaca u prvom kolu.

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

- Trebalo nam je da se naspavamo, nakon utakmice svi smo bili tužni, nismo očekivali poraz. I na večeri i odmah nakon utakmice u svlačionici bilo nam je teško, ali trebamo dići glave. Odmah nakon večere imali smo sastanak, izbornik je sjeo pred nas i tješio nas da dignemo glave, da nije gotovo, pred nama su još dvije utakmice. Galešić i ja u sobi nismo zaspali skoro do 4 sata, vrtjeli smo film utakmice.

Svoju igru nije htio komentirati.

S Beljom fali 'kemije'

- Cijela je ekipa zakazala, nismo dobro ušli u susret, primili smo dva jeftina gola. Loše sam zahvatio loptu kad sam imao šansu u prvom dijelu, nije nas išlo.

Kako ste surađivali s Beljom, s obzirom na to da vam se priključio tek dva dana prije Eura?

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

- Odradio je jedan trening s nama i usmeno je usvajao upute. Vidjelo se da nam nedostaje malo kemije, ali imamo za dva dana Španjolsku i treba dići glave.

Tko je igrač koji u svlačionici podvikne i motivira vas kad potonete?

- Nisam bio u reprezentaciji s Franjićem dosad, ali on je igrač koji nas je na poluvremenu digao, motivirao da izađemo jači.

Ima li vaših navijača u Bukureštu?

Navijači će doći na Španjolsku

- Sad nije bilo, a doći će na Španjolsku neki moji prijatelji.

Jeste li se čuli s braton Antoniom, koji se i dalje oporavlja u toplicama?

- Čuli smo se odmah nakon utakmice, kaže da sam bio OK, ali ja to tako ne gledam, izgubili smo i nisam dao gol, što znači da nije bilo dobro. Poslije prvoga gola smo se digli, na kraju poluvremena zabili smo ih u njihov šesnaesterac, ali falilo je koncentracije i završni pas da izjednačimo. A nakon drugoga gola teško se bilo vratiti. Stojković je pogodio gredu, ali svaki put kad bi nam uzeli loptu, imali smo veći problem, prijetili su iz kontre. Opasni su, brzi, gol je visio i nama i njima.

Hrvatska U-21 reprezentacija protiv Ukrajine igra prvu utakmicu na Europskom prvenstvu za mlade

Osjećate li umor?

- Imam još forze, tek mi je 20 godina i nema tu umora, OK se osjećam. Nisam razgovarao s trenerom Jakirovićem o odmoru, ali sam slušao jučer neku njegovu izjavu da će nam dati deset dana pa smo se Gale i ja s poveselili.

A čujete li se s menadžerom, ima li novih interesenata?

- Čujem svašta o transferu, ali sad sam koncentriran na Euro, nakon toga će biti vremena. Čuo sam se s dečkima iz kluba nakon ždrijeba Konferencijske lige, suparnik iz Kosova ili Gibraltara na papiru je lakši, ali znamo kako zna biti u pretkolima. Vrijeme je za gol u Europi!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"