Obavijesti

Sport

Komentari 30

Fulali više penala u 10 minuta nego u posljednje 34 godine...

Fulali više penala u 10 minuta nego u posljednje 34 godine...
4

Njemačka od 1982. godine do utakmice protiv Italije u četvrtfinalu Eura u Francuskoj nije promašila penal u raspucavanju. Njemački igrači pogodili su 18 od 18 penala...

VIDEO

Penali, taj dramatičan trenutak u kojem Englezi uvijek gube, a Nijemci uvijek pobjeđuju jedan je od razloga zašto volimo nogomet.

Dobro, ne gube Englezi baš svaki put niti Nijemci svaki put pobjeđuju, ali biste li vjerovali da su njemački igrači od 1982. godine do sinoćnje utakmice protiv Italije pogodili 18 od 18 penala u raspucavanjima na velikim natjecanjima? 

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

Löw otišao u svlačionicu, nije ni gledao penale

Njemačka je u polufinalu Eura nakon lutrije penala protiv Italije u Bordeauxu. Nijemci su izborili deveti polufinale u povijesti europskih prvenstava, a u proteklih osam prošli su šest puta, triput su bili europski prvaci.

Njemački izbornik Joachim Löw otkrio je kako nije ni gledao penale. 

On se jednostavno pokupio u svlačionicu.

- Da, otišao sam. Ionako tu ništa ne možeš više napraviti. Dečki su sami odlučili tko će pucati. Nisam imao utjecaj na to - rekao je Löw.

Malo je reći da se Nijemci i Talijani nisu proslavili u pucanju penala. Bilo je to među najgorim izvođenjima penala u posljednje vrijeme.

Kod Talijana Simone Zaza prebacio je gol, a prije toga je skakutao kao zečić, Pelle je pucao kraj gola, a Bonucciju i Darmianu udarce je obranio Manuel Neuer.

Što tek reći za Nijemce?

Buffon je obranio Mülleru, Özil je pogodio stativu, a Schweinsteiger je pucao preko gola u situaciji u kojoj je mogao donijeti pobjedu svojoj momčadi. No nije to bilo kobno za Nijemce koji su prošli u polufinale.

Germany v Italy - EURO 2016 - Quarter Final

Znate li tko je promašio posljednji penal?

Ako pogledamo u povijest, Njemačka je od 1982. godine do sinoćnjeg susreta protiv Italije četiri puta sudjelovala u raspucavanjima na velikim natjecanjima i u te 34 godine nije promašila niti jedan jedini penal!  

Znate li tko je bio posljednji njemački igrač koji je promašio penal na velikim natjecanjima do ove utakmice protiv Italije?

Sadašnji izbornik Južne Koreje, bivši reprezentativan Zapadne Njemačke, igrač Borusije Mönchengladbach i Real Madrida, Ulrich Stielike (61), koji je promašio u polufinalu SP-a 1982. godine protiv Francuske.

No i kad promašuju, Nijemci prolaze. Taj promašaj Stielikea nije bio koban jer je Njemačka izborila finale.

Zabili 18 od 18 penala

Nakon Ulrichovog promašenog penala, Nijemci su bili bez promašenog penala u raspucavanjima sve do utakmice protiv Italije na Euru u Francuskoj. U Meksiku na SP-u 1986. godine u četvrtfinalu su bili bolji od domaćina na penale 4-1.

Četiri godine kasnije na SP-u u Italiji pobijedili su Englesku 4-3, a protiv Engleza su slavili i u raspucavanju na Europskom prvenstvu 1996. godine 6-5, pogodivši svih šest penala. Argentince su izbacili na SP-u 2006. godine u četvrtfinalu 4-2.

Pogađate, zabili su sva četiri penala...

Nijemci gotovo savršeni, Englezi grozni

Talijani su izvodili najviše penala, ali nisu baš nešto... Nijemci su gotovo savršeni, Englezi grozni - učinak svih europskih reprezentacija u penalima u povijesti SP-a i EP-a napravio je Goal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren
VIDEO

Payet ga pokosio: Ronaldo je u suzama morao napustiti teren

PAYET GA "POKUPIO" Cristiano Ronaldo ozbiljno je ozlijedio koljeno već u devetoj minuti pariškog finala nakon starta Dimitrija Payeta. Ponajbolji nogometaš svijeta morao je izaći iz igre

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima
VIDEO

Najezda moljaca na Stade de Franceu smetala je finalistima

BJEŽI OD MENE Deschamps, Griezmann i ostali pri izlasku na teren Stade de Francea borili su se s navalom - moljaca. Lijepe se na korner-zastavice, golove, reklame...
Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu
IGRAČI U STRAHU

Drama kraj hotela Francuske: Policija uništila sumnjivu torbu

Nekoliko metara od hotela u kojem je smještena francuska nogometna reprezentacija ostavljena je sumnjiva torba. Francuska policija ju je raznijela, a kasnije se ispostavilo da je bila lažna uzbuna