Obavijesti

Sport

Komentari 2

'Furija' 24 susreta bez poraza, Norvežani su zasjali u Izraelu

'Furija' 24 susreta bez poraza, Norvežani su zasjali u Izraelu
1

U prijateljskoj utakmici u ožujku Španjolska je kod kuće Norvešku svladala sa 5-2. Sad se dvije momčadi susreću u polufinalu Europskog prvenstva do 21 godine

VIDEO

Španjolce su svi očekivali tu gdje jesu, među četiri najbolje reprezentacije Europe. Norvežani su lagano iznenađenje, ali samo za one koji ih nisu gledali na ovom turniru. Apsolutno su zaslužili biti u polufinalu.

Čovjek se zapita otkud motiv velikim španjolskim zvijezdama da nakon naporne klupske sezone ne posustanu, već ponovno zadivljuju igrama. Španjolci gaze sve pred sobom, kada vidite njihov roster, jasno vam je i zašto.

De Gea, Montoya, Thiago Alcantara, Tello, Isco, Muniain, Morata... izbornik Julen Lopetegui ima slatke brige, ova Furija je uistinu moćna. U natjecateljskim službenim utakmicama zaredali su šest pobjeda, u zadnjih 12 utakmica primili tek jedan pogodak...

U skupini Španjolcima ništa nisu mogli ni Rusi ni Nijemci, pa su već nakon dva kola osigurali prolaz. Protiv Nizozemske su odmarali neke važne prvotimce, uostalom kao i njihov suparnik, pa su u tom ogledu slavili s uvjerljivih 3:0. Zadnji put su u službenoj natjecateljskoj utakmici poraženi 2009. godine, nanizali su 24 dvoboja bez poraza (22 pobjede).

- Ovo će biti najteža utakmica na natjecanju dosad. Norvežane respektiramo kao i Talijane ili bilo koju drugu reprezentaciju. Kompletna su momčad u svim aspektima, imaju sjajnu taktičku disciplinu, pojačani su četvoricom A-reprezentativaca... Imali su najviše kornera, među momčadima su s najviše udaraca prema vratima, u kvalifikacijama su izbacili Francusku, u skupini Englesku - pun hvale za suparnika je španjolski izbornik.

Njemu se protiv Nizozemske ozlijedio veznjak Camacho, ali se dobro oporavlja i trebao bi biti u kadru za nastup.

Norvežani su dosad triput igrali sa Španjolcima u ovom uzrastu u službenim natjecateljskim utakmicama i triput izgubili. Igrali su i prijateljski sraz u ožujku ove godine u španjolskom Toledu. Poveli su, ali Španjolci su bili prejaki i slavili su sa 5:2.

Norveška na ovom turniru igra odlično. S Izraelom je odigrala 2:2, bila puno bolja od domaćina, no s igračem manje nije uspjela ostvariti više od remija. Potom je nokautirala Englesku sa 3:1, pa kada je već praktički osigurala prolaz, njen je izbornik protiv Italije napravio čak devet izmjena u udarnih 11. I takvi su bili uspješni, završilo je 1:1, poveli su u 90. minuti, primili u četvrtoj minuti nadoknade.

- U ožujku smo izgubili 5:2, odigrali vrlo loše, ali naša momčad sada je drugačija nego tada, a ni domaće prvenstvo još nam nije počelo. Siguran sam da ćemo kvalitetom ovoga puta biti bliži Španjolcima. Puni smo samopouzdanja i vjere da možemo napraviti novi veliki korak. Španjolci su veliki favoriti, ali mi se ne želimo samo braniti, želimo i napadati - poručio je izbornik Norveške Tor Ole Skullerud.

Branič Berge u četvrtak je odradio prvi puni trening nakon utakmice s Engleskom i Skullerud naglašava:

- Imam 23 spremna igrača za utakmicu sa Španjolskom.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...