Obavijesti

Sport

Komentari 7

Futacs: Bolje sam igrao protiv Rijeke; Vlašić je zabio za djeda

Futacs: Bolje sam igrao protiv Rijeke; Vlašić je zabio za djeda
1

Najbolje sam odigrao protiv Rijeke po mom mišljenju. Ovo je bila jako dobro odigrana utakmica cijele momčadi i moram zahvaliti momčadi koja mi je jako pomogli, rekao je prvi topnik HNL-a, Marko Futacs

VIDEO

Poslije velike pobjede Hajduka nad Interom 6-0, svoje dojmove o utakmici podijelili su domaći trener Joan Carrillo, gostujući Samir Toplak, te Hajdukovi igrači Marko Futacs i Nikola Vlašić.

Futacs: Pa bolje sam igrao protiv Rijeke nego danas

Je li ovo vaša najbolja utakmica?

- Ne, najbolje sam odigrao protiv Rijeke po mom mišljenju. Ovo je bila jako dobro odigrana utakmica cijele momčadi i moram zahvaliti momčadi koja mi je jako pomogla.

Izbili ste na čelo najboljih strijelaca ispred Andrijaševića i Hodžića.

- Ja sam zabio, ali to je zasluga cijele momčadi. Bili su to laki golovi i zasluge idu momčadi.

Jeste li očekivali ovo na početku sezone?

- Nisam, bilo je teško, ovo je prva sezona nakon ozljede i nisam očekivao da ću tako brzo dostići ovaj nivo.

Tko je odlučio da pucate kazneni udarac, jer je i Erceg želio pucati?

- Trener je odlučio.

Ostajete li u Hajduku i naredne sezone?

- Ovo je moj tim, nosim njegov dres, navijači me vole i dok god je tako ostajem tu.

Niti jedan igrač Hajduka već 25 godina nije bio najbolji strijelac lige. Možete li to vi postati?

- Nisam to znao, ali već sam rekao, ne osjećam pritisak, igram koliko mogu i kako najbolje znam.

Pušnik vas je najavio kao igrača A kategorije. Jeste li imali pritisak da to dokažete?

- Bilo je teško preživjeti to razdoblje, znao sam da je moje tijelo na prvom mjestu, da moram najprije ozdraviti, a onda će sve polako doći na svoje mjesto. Bio je to ključ, išao sam korak po korak, trening s momčadi, deset minuta na terenu, pola sata, prvi gol... Bio je to dug put, i sretan sam što sam danas ovdje...

Želite li posvetiti ovaj gol nekome?

- Momčadi, igrali smo kao momčad, bez njih ne bih uspio...

Vlašić: Posvećujem gol pokojnom djedu

Jedan gol zabio je i Nikola Vlašić.

- Presretan sam zbog gola, a nagađanmja o mom ostanku i eventualnom budućem klubu ne bih komentirao. Ja sam igrač Hajduka.

Gol je doživio vrlo emotivno.

- Posvećujem ga svom pokojnom djedu koji je umro prošlu subotu.

Carrillo: Da bi bio prvak, moraš biti superioran

- Svaka utakmica nam je važna zbog tri boda i osvajanja trećeg mjesta. Bili smo u 'zbunjenom ritmu' u prvom dijelu, težili smo individualnim akcijama, morali smo igrati puno bolje. U drugom dijelu bilo je više kombinatorike, i zbog toga su došli i golovi. Sretan sam zbog igrača, zbog igre, na koncu i rezultata.

Je li ovo korak prema vašem ostanku u Hajduku?

- Nije ni korak naprijed, ni korak nazad, želim postići cilj, a to je treće mjesto.

Jeste li vi odlučili da kazneni udarac puca Futacs i jeste li znali da punih 25 sezona niti jedna igrač Hajduka nije bio najbolji strijelac lige?

- Više sam gledao prema tome da se postigne gol. Donio sam odluku zato jer je Marko bio u ritmu. Možda sam mogao i pogriješiti, ali eto, nisam. Rekordi su za igrače, a mi kao klub imamo cilj, naša meta je treće mjesto, i samo na to sam mislio. Kad ostariš i imaš puno vremena za čitanje novina, onda se baviš takvim razmišljanjem. Za mene je sada najvažniji Slaven Belupo.

Sportski direktor je kuvertirao ostavku ako ne budete treći. Je li ovo bila pobjeda i za njega?

- Mario je profesionalac, mislim da bi gubitak Maria bio jedan jako težak gubitak za naš klub. Neovisno o svemu, mi smo orijentirani na Slaven Belupo, ako ta pobjeda bude važna i za neke druge stvari, ok, ali Mario je dovoljno inteligentan da samostalno odluči o svojoj budućnosti. Ali, mislim da bi to bio jako veliki gubitak za Hajduk.

Marko Futacs postigao je četiri gola. 

- On je napadač koji je svake godine postizao svoju porciju golova. Vodio sam momčad protiv njega u Mađarskoj, znam ga od tada, i znam koliko je dobar igrač. On jako puno radi, jako puno se bori, stalno je u prilici za postizanje gola, i ako postane najbolji strijelac, bit će to dobro. 

Jeste li postavili zahtjev pred Branca za osvježenja momčadi u ljetnoj stanci?

- Provodimo jako puno vremena zajedno, doručkujemo i večeramo zajedno, pričamo, imamo zajednički, nogometni jezik. On je Portugalac, ja Španjolac, on zna moja razmišljanja, a kad pričamo zajedničkim nogometnim jezikom, to mi olakšava stvar.

Što Hajduku nedostaje da napokon bude prvak? 

- Biti prvak je jako teško, moraš biti superioran, ja to mogu reći jer sam bio prvak. Moraš imati dobre igrače, moraš imati momčad, igrače koji dišu skupa. To se gradi, ne postoji situacija da kupiš jednog igrača i imaš momčad. Moraš uvjeriti igrače u svoju filozofiju. Utakmice ne dobiva samo kvaliteta, nego momčad. Sve to počinje s jednom malo, malom idejom.

Je li to bila Rijeka?

- Oni su četiri godine rasli kao momčad i sada dolaze rezultati. Čak i tako, još ćemo vidjeti što će biti. Jako je teško preko noći napraviti momčad i postati prvak. Može se dogoditi da složiš dobru momčad od dobrih igrača i da bude negativan rezultat.

Toplak: Možda smo imali malo previše hajdukovaca u momčadi

Samir Toplak nije bio previše potresen unatoč teškom porazu, svjestan je okolnosti.

- Grdo zvuči, ipak je malo puno šest golova, ali tako je to kad dođeš na Poljud samo s dva standarda igrača. Do 52. minute smo se držali, imali smo i jednu šansu, ali nakon drugog  gola momčad u kojoj je bilo pet juniora raspala se pod naletom imena Hajduk i publike. Bio je to klašični 'blitzkrieg'. Možda smo mali previše hajdukovaca u momčadi, ha, ha, ha... Ma imao sam i prije puno hajdukovaca, oni kad dođu na Poljud najradije bi obukli bijeli dres i navijali s Torcidom. Stvarno se ne sjećam da je neki bivši hajdukovac dobro odigrao na Poljudu. Kad nije lani iskusni Čeliković, kako će mladi Šiljić, Mikulić, Zulim, Mamut...

Hoće li Branko Laljak biti ljut na vas i momčad?

- Neće, svjesni smo u kojim smo problemima, moglo se očekivati da ćemo izgubiti na Poljudu. Malo je puno, ali...

Ostajete li trener i sljedeće godine?

- Umorio sam se i to puno, krpali smo se, ovo više nije profesionalizam nego improvizacija. Radimo na rekonstrukciju momčad, drago mi je da nismo pokazali sindrom Zagreba od lani, nismo kiksali i ispali, pomogli su nam slabašni Cibalia i Split. Cilj smo ispunili, da smo ostali kompletni, bili bi bolje plasirani. Ali, mi živimo od prodaja.

Teže će biti ako uđu Rudeš i Gorica?

- Tko god uđe bit će teško. Moramo pogoditi s pojačanjima, prinovama, kad zaostaneš teško se vraćati. Rudeš će igrati u Kranjčevićevoj i bit će borbe, imat će zanos u prvoj ligi, ali svaka utakmica je teška, ne samo protiv njih.

Tko će ispasti?

- Ne znam... Da znam, bio bih bogatiji čovjek.

Marko Futacs kao prvi strijelac lige?

- On je igrač koji zna igrati, mene jako podsjeća na Carsten Janckera i na Pamića, vidi se da zna, teško ga je čuvati. Zabranio sam igračima da idu u duel s njim. Hajduk je puno s njim dobio, jako je dobar igrač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...