Obavijesti

Sport

Komentari 4

Kamerun golom u 124. minuti izborio Katar! Senegal i Mane opet rastužili Salahov Egipat

Kamerun golom u 124. minuti izborio Katar! Senegal i Mane opet rastužili Salahov Egipat

Senegal je na domaćem terenu svladao Egipat nakon jedanaesteraca. Salah je promašio, Mane zabio. Nogometaši Gane slavili su prolaz na SP na gostujućem terenu u Abuji gdje su odigrali 1-1 protiv Nigerije

VIDEO

Nogometaši Senegala, Gane, Maroka, Kameruna i Tunisa plasirali su se na Svjetsko prvenstvo nakon završne runde afričkih kvalifikacija.

Senegal je na domaćem terenu svladao Egipat nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca (3-1). Nakon prve utakmice i 1-0 Egipta istim je rezultatom slavio Senegal na domaćem terenu u Diamniadiju. Gol je postignut već u četvrtoj minuti i to autogol Hamdi Fathija. Ostalih 116 minuta mreže su mirovale, a Egipćani se nisu ni malo proslavili ni kod izvođenja jedanaesteraca. Trojica nisu bila precizna, između i ostalih i Salah, dok je Sadio Mane zabio za konačno slavlje Senegala.

Podsjetimo kako su nedavno ove dvije reprezentacije igrale u finalu afričkog Kupa nacija. I tada su o pobjedniku odlučivali jedanaesterci te je i tada Senegal bio bolji.

Nogometaši Gane slavili su prolaz na SP na gostujućem terenu u Abuji gdje su odigrali 1-1 protiv Nigerije. Prva utakmica završila je bez golova, ali kako Međunarodna nogometna organizacija nije još poništila pravilo gola u gostima Gana je na osnovu toga ostvarila veliki cilj.

Već u 10. minuti Gana je povela golom Parteyja, ali još veće zasluge za taj pogodak ima domaći vratar Uzoho koji je početnički pogriješio. Do kraja utakmica Nigerija je uspjela tek izjednačiti, gol je dao Troost-Ekong iz jedanaesterca u 22. minuti, ali ne i zabiti drugi pogodak koji bi je odveo u Katar.

Nakon razočaravajućih 1-1 u prvoj utakmici protiv DR Konga, Maroko u uzvratu u vatrenoj Casablanci nije dopustio iznenađenje. Momčad Vahida Halilhodžića slavila je golovima Tissoudalija, Hakimija te Ounahija 2x. Jedini gol za goste zabio je Malango Ngita. 

Tunis je u prvoj utakmici u Maliju slavio 1-0 i to mu je u konačnici donijelo plasman u Katar obzirom da je u siromašnom uzvratu bilo 0-0. 

Nevjerojatnu dramu gledali smo između Alžira i Kameruna. Alžir je u prvom susretu slavio 1-0 pa su Kamerunci morali zaigrati otvorenije. I isplatilo im se. Choupo-Moting zabio je u 22. minuti za 1-0, anulirao prednost domaćina i tada je bilo sve otvoreno. No, taj rezultat gledali smo i na kraju regularnog dijela pa se otišlo u produžetke.

Uslijedio je triler u završnici. Touba je izjednačio na 1-1 u 118. minuti. Bila je to ludnica na stadionu Mustaphe Tchakera. Domaćini su imali kartu za Katar u džepu. Na sve moguće načine odugovlačili su, ali u 124. minuti, doslovno u posljednjim sekundama, stigla je kazna. Toko Ekambi zabio je nakon jednog ubačaja i odveo Kamerun na Svjetsko prvenstvo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu