Obavijesti

Sport

Komentari 19

Bivši dečko Paige VanZant po pojas uz svog bolesnog anđela

Bivši dečko Paige VanZant  po pojas uz svog bolesnog anđela
1

Obratite pozornost na borbu neporaženog prvaka bantam kategorije Dominicka Cruza i petog izazivača svijeta Codyja Garbrandta. Garbrandt ima motiv više - svojeg malenog devetogodišnjeg anđela čuvara

VIDEO

Ronda Rousey se vraća i napada pojas bantam prvakinje Amande Nunes na večerašnjem UFC-u 207 u Las Vegasu. Po mnogima je upravo to borba na koju posebno treba obratiti pažnju pošto je Rousey jedna od najpopularnijih boraca općenito. Nakon što je Cain Velasquez otpao protiv Fabricija Werduma ostali smo zakinuti za jednu sjajnu borbu, ali...

Mi vam preporučamo - posebno obratite pozornost na borbu neporaženog prvaka bantam kategorije Dominicka Cruza i petog izazivača svijeta Codyja Garbrandta, koja će biti co-main event priredbe. Posebice jer Garbrandt ima motiv više - svojeg malenog devetogodišnjeg anđela čuvara. Priča koja će vam natjerati suze na oči.

- Madduxu je sada devet godina, a s leukemijom se borio od svoje pete godine. Prilikom našeg upoznavanja nešto me dirnulo - rekao je 'No Love' dok se vozio prema Madduxovoj kući u Dennisonu, Ohio.

Garbrandt i mali Maddux Maple upoznali su se 2011. godine preko Codyjeva brata Zacha Garbrandta. Cody je bio problematičan klinac koji se volio tući na ulicama. No taj dan shvatio je da bezveze trati život.

- Nakon što sam otišao iz bolnice cijeli taj dan nisam mogao prestati razmišljati o njemu. Nije birao imati leukemiju, nije birao svaki dan ustajati i moliti se za život. Davao mi je dodatnu motivaciju u životu svaki dan dok sam trenirao - nastavio je izazivač za pojas.

- Codyja smo prvi put upoznali u bolnici. Rekao je da želi doći i upoznati Madduxa. Max je bio sramežljiv, Codyjeve tetovaže su ga preplašile - prisjetio se otac oboljelog dječačića Mic Maple.

Cody i Maddux su postali vrlo dobri prijatelji, njihov odnos poprimio je neku drugu, višu dimenziju

- Jednu noć rekao je mami da je sve gotovo, da mu je dosta i da želi završiti sa svojim životom. Rekao je da je umoran od uzimanja tableta. Znali smo da postoji samo jedna osoba koja može promijeniti i poboljšati ovu situaciju - Cody - nastavio je Madduxov otac.

Cody tada još nije bio u UFC-u. Bio je praktički nitko i ništa i tek je započinjao karijeru MMA borca. On i Max su obećali jedan drugom nešto što nisu smjeli prekršiti čak i kada je bilo najteže.

- Rekao sam mu da se mora boriti i nastaviti, da mora uzimati svoje pilule, da se ne smije predati... Rekao sam mu da je skoro uspio, da se bori s tim već tri godine i da je ostalo još samo tri mjeseca do kraja terapije. Rekao sam mu da mi je obećao da će preboljeti rak, a ja njemu da ću dospjeti do UFC-a i da ću ga voditi sa sobom.

Tako je i bilo. Cody Garbrant pobijedio je na UFC debiju, a jedna duša na priredbi 182 u Las Vegasu plakala je za oboje. Mali Maddux je iz publike ronio suze radosnice zbog pobjede svojeg junaka, jer su obojica ispunila obećanje.

- Stvarno brinemo jedan o drugom. Pomogao mi je preboljeti rak i kada sam bio depresivan on mi je pomogao da se oporavim. Tjerao me da uzimam i lijekove i da ga nije bilo ne znam što bih radio - rekao je mali Maddux.

Ovo je priča o bezuvjetnoj ljubavi dvije izgubljene duše koje su uspjele pronaći izlaz. Priča sa sretnim završetkom može postati još sretnija - Cody Garbrandt večeras napada Dominicka Cruza.

Cruz je neporaženi prvak u UFC-u, ima omjer 22-1 u karijeri, a jedini poraz nanio mu je veliki Urijah Faber koji je u mirovinu otišao nakon UFC-a u Sacramentu. Bilo je to 2007. godine u WEC-u, tadašnjoj najjačoj svjetskoj organizaciji lakših kategorija slobodne borbe. Ima 13 pobjeda zaredom i jedan je od najdominantnijih boraca u UFC-evoj povijesti.

S druge pak strane, Cody Garbrandt je u UFC-u upisao pet nastupa i pet pobjeda. Takvu eksplozivnost i takav stil borbe nikad do sada nisu viđeni u bantam kategoriji. Uvjerljivo je najbolji nokauter kojeg je divizija imala, devet od posljednjih deset borbi završio je nokautom.

- Što pripremaš za Dominicka Cruza? - upitao ga je Joe Rogan.

- A što misliš? Nokautirat ću ga i uzeti pojas - odgovorio je bivši dečko Paige VanZant.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše