Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Gari Kasparov će u Crikvenici igrati simultanku na otvorenom

Cilj je popularizacija šaha, ali i Hrvatske. Šah prema znanstvenim spoznajama pozitivno djeluje na razvoj i formiranje mladih. Kamp vode iskusni šahovski pedagozi, a pozvani su i kadetski prvaci Hrvatske

Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
4 komentara

U Hotelu Katarina u Selcu u utorak navečer počeo je i trajat će do nedjelje, 27. kolovoza, Festival šaha u organizaciji Zaklade Adriatic Garija Kasparova. Takav događaj prvi put se organizira u Crikvenici i u Hrvatskoj a prethodit će otvaranju Međunarodne šahovske akademije i Međunarodnog ICS kampa u sklopu kojega će biti održana i radionica za šahovske početnike "Šah u školu".

Tu je školu potaknuo i u nas te već i afirmirao u svijetu bivši šahovski svjetski prvak Gari Kasparov, koji u Crikvenicu dolazi u subotu kada će odigrati simultanku na otvorenom, u nedavno preuređenoj Preradovićevoj ulici u središtu grada.

- Prvog dana, u utorak, rad šahovskog kampa otvorili su mladi šahisti uglavnom osnovnoškolskog uzrasta, i to iz Hrvatske ali i iz nekoliko europskih zemalja, a očekuje se još 150 sudionika, te još pedesetak ostalih od kojih mnogi dolaze nenajavljeni, privučeni imenom Garija Kasparova - rekao je Zlatko Klarić, šahovski velemajstor koji zastupa Kasparovljevu Zakladu Adriatic.

Cilj je popularizacija šaha, ali i Hrvatske. Šah prema znanstvenim spoznajama pozitivno djeluje na razvoj i formiranje mladih. Kamp vode iskusni šahovski pedagozi, a pozvani su i svi kadetski prvaci Hrvatske.

U sklopu Festivala šaha bit će odigrana tri turnira prema ubrzanom tempu, i to u Hotelu Katarina i u Hotelu Kaštel u Crikvenici. U Hotelu Kaštel bit će održan najveći ovogodišnji brzopotezni turni u Hrvatskoj za sve uzraste na kojem se očekuje 150 natjecatelja. Nastup su već najavili vodeći hrvatski i slovenski velemajstori.

U subotu se očekuje i potpisivanje izjave o daljnjoj suradnji Zaklade Adriatic Garija Kasparova i Grada Crikvenice. Izjavu će potpisati Gari Kasparov i crikvenički gradonačelnik Damir Rukavina, koji je također šahist, i to u rangu međunarodnog majstora FIDE.

Naši partneri pišu
Message