Obavijesti

Sport

Komentari 0

'Gasperini je bio podcijenjen, a sada baš svi kradu od njega'

'Gasperini je bio podcijenjen, a sada baš svi kradu od njega'

Gasperiniju često spočitavaju neuspjeh u Interu, kojeg je vodio tri mjeseca te je u rujnu 2011. godine nakon četiri poraza u pet utakmica dobio otkaz, kazao je hrvatski trener Ivan Jurić...

VIDEO

Hrvatski nogometni stručnjak Ivan Jurić (44) izjavio je da ima puno trenera širom Europe koji "kradu ideje" od stratega Atalante Gian Piera Gasperinija (62), objavili su u petak talijanski mediji.

- Vidim da klubovi u Njemačkoj, ali i drugdje, pokušavaju raditi iste stvari kao što to radi Atalanta. Gasperini je godinama bio podcijenjen, a sada svi krademo od njega, uključujući i Inter. I ja kradem od njega - rekao je Jurić, kojeg je Gasperini trenirao u Genoi.

Italian Soccer Serie A Men Championship Atalanta vs Hellas Verona

Nakon igračke karijere Jurić se posvetio trenerskom poslu te je bio Gasperinijev pomoćnik u Interu (2011) i Palermu (2012–2013). Poslije se je Jurić osamostalio i počeo je kao trener Mantove (2014–2015), a u sezoni 2015–2016. uveo je Crotone u Serie A. Uslijedila su tri mandata u Genoi puna oscilacija, a ove sezone vrlo uspješno vodi Veronu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hellas Verona v Internazionale - Serie A - Stadio Marcantonio Bentegodi

 - Gasperiniju često spočitavaju neuspjeh u Interu, kojeg je vodio tri mjeseca te je u rujnu 2011. godine nakon četiri poraza u pet utakmica dobio otkaz. Ja sam mu u Interu bio pomoćnik i u tom trenutku niti najbolji trener na svijetu ne bi uspio ništa promijeniti -  kazao je Jurić i dodao: 

- Možda su Klopp i Guardiola trenutno bolji od njega, ali Gasperini je osmislio potpuno novi stil nogometa, koji je izuzetno napadački. To je prva istinska inovacija u nogometu još od tiki-take. Sada svi krademo od njega, ali on je uvijek korak ispred svih. Uopće me ne bi iznenadilo da on razmišlja kako već ove sezone postati prvak Italije.

Sedam kola prije kraja trećeplasirana Atalanta zaostaje devet bodova za vodećim Juventusom, a u subotu je na rasporedu derbi kola Juventus - Atalanta. 

 Gasperini od ljeta 2016. uspješno vodi Atalantu. Prošle sezone su bili treći u domaćem prvenstvu, ali sa najviše postignutih golova (77). Ove su već zabili 85 pogodaka u Seriji A, odnosno 20 više od vodećeg Juventusa, a tome treba pridodati i plasman u četvrtfinale Lige prvaka gdje ih čeka bogati i moćni PSG. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu