Obavijesti

Sport

Komentari 20

Gattuso opet na Rujevici! Napoli dolazi sav bijes iskaliti na Rijeci

Gattuso opet na Rujevici! Napoli dolazi sav bijes iskaliti na Rijeci
6

I Rožman i Gattuso sa strepnjom čekaju nalaze testova obavljenih tijekom utorka. Popis igrača za 3. kolo F skupine Europske lige slagat će kad im liječnici kažu tko im od igrača ima Covid-19, a tko ne

VIDEO

Četvrtak (18:55) Europska liga: Rijeka - Napoli... Gennaro Gattuso vraća se u Rijeku. Rođeni fajter prirodno nabijen ratničkim mentalitetom i - nikad opasniji. Sam po sebi žešći od Vezuva pa još sa rujevičkom ranom starom tri godine.

Dodatno je pun motiva za osvetom zbog senzacionalnog 0-2 poraza koji je s Milanom 2017. doživio na Rujevici od Rijeke Matjaža Keka, ljut je na vlastite igrače zbog domaćeg Serie A poraza od Sassuola (0-2), bijesan je na napuljske medije koji ga stalno peku na laganoj vatri propitkujući mu doraslost da vodi Napoli, nervozan je zbog manjka kontinuiteta momčadi koju vodi...

Pogledajte video: Lorenzo Insigne, najveća zvijezda Napolija

Pokretanje videa...

Lorenzo Insigne, Napoli 00:23

Rijeka je u milijun problema sa ozljedama, korona virusom i tri poraza zaredom, a Gattuso je: vulkan spreman eksplodirati. Hoće li eksplozija odnijeti njega ili protivnika, to se sa žestokim Kalabrezom - nikad ne zna.

Njegov Napoli utrpa šest komada Genoi pa "popije" tri od Juventusa (poraz za zelenim stolom), razbije Atalantu 4-1 pa izgubi doma od AZ Alkmaara, pobijedi strašni Real Sociedad u gostima pa ga na San Paolu presliša autsajder Sassuolo... Nigdje kontinuiteta, ali s jednim jako lošim signalom za Rijeku: Gattusova squadra je - daleko bolja u gostima nego u svom dvorištu.

Insigne na Kvarneru

Nakon nedjeljnih 0-2 sa Sassuolom drugi dan se cijeli grad tresao od grmljavine koja je dolazila iz svlačionice prije treninga. Rino Gattuso je - ranjen i bijesan, a bijes će pokušati iskaliti na Rijeci.

Soccer - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - AC Milan v Tottenham Hotspur - San Siro

Utoliko lakše jer bi mu se mogao vratiti najbolji igrač i najveća zvijezda, ključni igrač i Napolija i talijanske reprezentacije, Lorenzo Insigne koji se oporavio od ozljede doživljene u San Sebastianu kod Real Sociedada. I ne samo on. Na raspolaganje mu se stavlja Mario Rui, a na Rijeku neće zadnji vezni Bakayoko koji je zaslužio malo odmora.

I Napoli je imao problema s korona virusom pa je, baš kao kod Rijeke, veliki broj utakmica u malo vremena odigralo istih 12-13 igrača, nataložio se umor i u nogama i u glavama.

Sastave određuje 'šef' Covid

O Insigneu će odluka pasti u utorak navečer kad ga se vidi na treningu. Inače, baš kao kad je u Rijeku doveo Milan, Gattuso ni s Napolijem neće trenirati na Rujevici. Utakmica je u četvrtak u 18 sati i 55 minuta. Talijani će na Kvarner doletjeti dan ranije pa iz aviona - pravac hotel.

I Simon Rožman i Gattuso s najvećom strepnjom zapravo čekaju srijedu i - nalaze testova obavljenih tijekom utorka. Popis igrača za utakmicu 3. kola F skupine Europske lige slagat će kad im liječnici kažu tko im od igrača ima Covid-19, a tko ne.

Inače, kolega Andrea Falco s napuljskog Radio Martea nam javlja kako je lako moguće da se Gattuso, nakon promjenjivih rezultata s formacijom 4-2-3-1 te povratka nekolicine igrača u sastav, vrati svom omiljenom 4-3-3.

Igrač sedam puta skuplji od kluba!

Mertens baš nije idealna 'desetka' u 4-2-3-1 pa Gattuso na umu ima vezni red sa Zielinskim, Fabianom Ruizom i Demmeom ili Lobotkom (dok odmara Bakayoka) te napadački tercet Politano-Osimhen-Insigne (alternacije: Lozano i Petagna). Na golu Ospina, u obrani Koulibaly, Manolas, Hysaj, Mario Ruiz... Da se smrzneš.

Rijeka živi i funkcionira na 11-12 milijuna eura godišnje, a Napoli je jednog jedinog igrača (nigerijski napadač Victor Osimhen iz francuskog Lillea) platio - 70 milijuna eura!

I za kraj se prisjetimo: evo kako je to izgledalo 7. prosinca 2017. kada je Gattuso prošli put bio na Rujevici...

Rijeka-Milan 2-0

Strijelci: 1-0 Puljić (7), 2-0 Gavranović (47)

Rijeka: Sluga - Vešović, Župarić, Elez, Žuta - Maleš, Pavičić, Kvržić (od 86. Mavrias) - Puljić - Acosty (od 75. Punčec), Gavranović (od 81. Črnic). Trener: Matjaž Kek.

Milan: Storari - Zapata, Paletta, Romagnoli - Calabria, Zanellato (od 74. Abate), Biglia, Locatelli, Antonelli (od 80. Forte) - Cutrone, Silva. Trener: Gennaro Gattuso.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu