Sport

Komentari 1

Gavi i Pedri, novi Xavi i Iniesta

Gavi i Pedri, novi Xavi i Iniesta

Barcelona može s njima planirati dugoročno, a vjerojatno planiraju i vječno, jer mladi španjolski duo nosi vezni red Katalonaca, ali i reprezentacije, kao što su nekoć radili Xavi i Iniesta

Usprkos svim mukama oko ispunjavanja financijskog fair playa, Barcelona je uspjela registrirati Gavija kao prvotimca i dala mu 'šesticu'. Dosad je nosio '30', broj koji je svojevremeno nosio i Leo Messi prije nego što se oslobodila 'desetka' odlaskom legendarnog Ronaldinha.

POGLEDAJTE VIDEO:

Gavi će tako s novim brojem leđima ponijeti i određeni teret budući da je to broj koji je ranije u Barci nosio njegov sadašnji trener Xavi. Vizija Katalonaca je jasna, Gavi i Pedri, koji nosi 'osmicu', trebali bi biti 'novi' Xavi i Iniesta. Katalonci su ih obojicu obvezali do ljeta 2026. i stavili im ogromne otkupne klauzule kakve si nijedan klub ne može priuštiti. Sve s ciljem očuvanja svog blaga...

Barcelona može s njima planirati dugoročno, a vjerojatno planiraju i vječno, jer mladi španjolski duo nosi vezni red Katalonaca, ali i reprezentacije, kao što su nekoć radili Xavi i Iniesta. Naravno, nisu to još uvijek 'gotovi proizvodi', što je i pozitivno budući da mogu samo naprijed, a već sada igraju na najvišoj razini. Gaviju je tek, podsjetimo, 18 godina, a Pedriju 20. 

- Andres (op.a., Iniesta) i ja u dobi od 20 godina nismo bili na razini Pedrija i Gavija. Kako se Gavi natječe, koliko strasti je u njemu... Nismo bili na njegovoj razini - kazao je nedavno Xavi.

Spanish Super Cup - Final - Real Madrid v FC Barcelona

 

 

 

Najčitaniji članci