Obavijesti

Sport

Komentari 22

Gavranović i Bradarić riješili su nesuglasice! Kek naredio napad

Gavranović i Bradarić riješili su nesuglasice! Kek naredio napad
1

Nedostaje nam Rujevica, devet smo utakmica imali vani, samo dvije doma, dugo nismo slavili na Rujevici. Sad to izgleda kao fraza, rekao je Matjaž Kek uoči bečke Austrije u Europskoj ligi

VIDEO

Pred Rijekom je (četvrtak, 19 sati) novi okršaj s bečkom Austrijom, u 4. kolu Europske lige. Hrvatski prvak u njega ulazi nakon tri uzastopna prvenstvena poraza.

- Ne bi bilo dobro, bilo bi pogubno razmišljati o ovoj utakmici u kontekstu utakmice u Beču. I igrači su vidjeli koliko je Austria drugačija u gostima, godinu dana nisu izgubili vani europsku utakmicu, taktički znaju odigrati zrelo i odgovorno i zaprijetiti ako nemaš kvalitetnu reakciju kad imaš loptu i kad izgubiš loptu. Želimo napokon pobijediti na Rujevici, adut bi mogli biti naši navijači, ali bit će i njihovih, tako da nas čeka pravi nogometni ambijent - rekao je Matjaž Kek.

Naglasio je da će i u četvrtak biti oslabljeni:

- Nitko od ozlijeđenih igrača nije trenirao od utakmice s Dinamom i zasad ni na koga od njih ne računam. Dakle, Gavranović, Zuta i Elez nisu u konkurenciji.

- Imamo 2-3 solucije za lijevog beka: možda to bude Vešović, a možda Kvržić ili Davidson, Črnic, sve smo to isprobavali na treningu.

Heber je dobio nešto minuta u Maksimiru, ali dugo nije igrao. Konkurira.

- Ima igrača koji su željni dokazivanja, razmišljam o onima koji su na raspolaganju. Računam na igrače koji su 100 posto zdravi u nogama i glavi.

- Matei? U konkurenciji je, nije točno da je meni netko zabranio staviti ga u sastav (jer odbija novi ugovor, nap. a.).

Pa je ponovio o suparniku:

- Austria je osvojila bod u Linzu, mi već dugo nismo u HNL-u. Izuzetno dobro i organizirao igraju vani, s krilima jako dobro izlaze i mi moramo dovoljno pritiskati njihovu zadnju liniju, to mi fali. Ne treba razmišljati u kontekstu utakmice u Beču, prvo poluvrijeme da, drugo nikako!

Pa se trener osvrnuo na atmosferu u momčadi:

- Na početku sezone govorio sam da će to biti krasna nogometna jesen u Rijeci, imali smo sjajnu sezonu, prošli Salzburg kao najvažniju utakmicu, izvukli atraktivnu skupinu ali to je nogomet, brzo se okrene da je sada puno upitnika. No, ne vidim ni jedan razlog da navijači ne stanu iza nas. A mi ćemo pokazati srce, želju, angažman.

Igračima nedostaje i Rujevica.

- Nedostaje nam Rujevica, devet smo utakmica imali vani, samo dvije doma, dugo nismo slavili na Rujevici. Sad to izgleda kao fraza kad je puno pitanja oko momčadi, trenera, ali neke su stvari lakše s navijačima.

A na pitanje ima li straha u svlačionici baš zbog lošeg rezultatskog niza, trener je podigao glas:

- Kakav strah?! Negativna serija donese upitnike, ali želim da igrači, osim malo adrenalina, ostanu opušteni. Strah me samo bolesti, a negativni rezultati su dio našeg sportskog života. Možda je dobro da dođe do nelagode, to podigne koncentraciju, koja nam treba.

- Ne znam iz kojeg bi razloga Rijeka trebala bilo koga podcijeniti u ovoj skupini. Neću reći što očekujem da bude drugačije nego u Austriji. Čistim srcem, treba biti 100 posto zdrav u glavi i tijelu, pa punim srcem, pun gas i šibaj - zaključio je Kek.

Josip Mišić je, pak, naglasio:

- Znamo koliko će biti teška utakmica, pogotovo nakon lošijih rezultata u zadnje vrijeme, ali uvjeravam vas da ćete gledati onu Rijeku od prošle sezone, prepoznatljivu, koja je igrala odličan nogomet. Nema razloga da sutra ne odigramo pravu mušku utakmicu.

Kakvi su odnosi među igračima?

- Puno smo razgovarali u svlačionici, svjesni da smo loše igrali. Moramo raditi na tome i dati sve od sebe. Na treningu sve pršti, a kad dođe utakmica, toga nema.

Jesu li riješene nesuglasice nakon što je Bradarić prozvao Gavranović?

- Oni dvojica su međusobno razgovarali, nismo svi u svlačionici.

A u čemu je problem da Rijeka nije kao prošle sezone?

- Problem je što ne napadamo dovoljno agresivno suparnika na njihovoj polovici. Prošle smo sezone uzeli puno lopti na taj način, tu lako dolaziš do gola, a ove sezone toga baš i nema.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani