Obavijesti

Sport

Komentari 13

Gazzetta: Brekalo kao komarac. Nije prestajao mučiti Veneziju

Gazzetta: Brekalo kao komarac. Nije prestajao mučiti Veneziju

Stigao je posljednjeg dana prijelaznog roka i dobro je krenuo. On je inteligentna osoba, a kada dominirate onda i on može napraviti nešto više, nahvalio je Ivan Jurić Josipa Brekala

VIDEO

Josip Brekalo (23) je ovog ljeta nakon pet godina napustio Wolfsburg. Željan izazova, htio je iskušati nešto novo pa se u doslovno posljednjim trenucima prijelaznog roka skrasio u Torinu. Nakon što se nije baš naigrao ove sezone u Njemačkoj, sada u Italiji proživljava novu renesansu. 

U vrlo kratkom vremenu postao je bitan član momčadi koju vodi Ivan Jurić, strah i trepet za protivničke obrane te neizostavan dio prvog sastava, a sada je u trećoj utakmici napokon stigao i gol.

Italian football Serie A match - US Sassuolo vs Torino FC

Torino je i drugu utakmicu zaredom sva tri boda koštao penal u završnici, a ovaj put je remizirao s Venezijom (1-1) u 6. kolu Serie A. Gosti su poveli u 56. minuti golom hrvatskog reprezentativca, a novom prvoligašu je remi donio Amramu iz jedanaesterca u 78. minuti. 

Za razliku od utakmice protiv Lazija kada je bio bijesan kao ris, Jurić je ovaj put puno staloženije primio bod protiv Venezije. A onda nahvalio Josipa Brekala. 

FILE PHOTO: Serie A -  Hellas Verona v Napoli

- Stigao je posljednjeg dana prijelaznog roka i dobro je krenuo. On je inteligentna osoba, a kada dominirate onda i on može napraviti nešto više. Mlad je i može još napredovati. Od njega očekujem puno toga, kao i od Pjace, Praeta i Belottija koji su nam nedostajali - rekao je hrvatski trener.

A puni hvale za hrvatskog reprezentativca su i tamošnji mediji. Itekako su upoznati s kvalitetom hrvatskih nogometaša koji igraju u talijanskoj ligi, a sada ih je oduševio Brekalo sa svojom brzinom i prodornošću. Toliko je bio dosadan za obranu Venezije pa su mu dali nadimak 'komarac'.

UEFA Europsko prvenstvo 2020, Hrvatska - Škotska

- Komarac koji nije prestajao mučiti obranu Venezije. Postigao je gol, ali je i osim toga bio najopasniji igrač Torina. Sam Brekalo nije bio dovoljan za tri boda - hvali La Gazzetta dello Sport Brekala.

Brekalu je ovo bila treća utakmica u dresu Torina, a već je sada pokazao da će biti jako oružje Ivana Jurića ove sezone. Štoviše, sjajnim predstavama se vratio u reprezentaciju. 'Bikovi' izgledaju baš opasno, žele napakostiti velikanima i doći do mjesta koje vodi u Europu. Kvalitetu itekako imaju, a hrvatski reprezentativac im je donio dimenziju više u napadu te preporodio svoju karijeru.

Hrvatska ugostila Francusku u Ligi nacija

- Hrvatski fantazist Torina otvorio je utakmicu golom nakon kontre, nakon čega je Jurić morao s terena izvući svog najopasnijeg igrača. Razlozi su gust raspored i to što Torinu slijedi jedna od utakmica sezone. Brekalo je dokazao da je pravi čovjek za veliku utakmicu koja slijedi, gradski derbi s Juventusom - pišu Talijani. 

Torino nakon šest kola ima osam bodova, moglo je biti i puno više da nisu prosuli pobjede u završnicama protiv Lazija i Venezije, ali sezona je tek počela, a već sljedeće kolo čeka ih utakmica za koju navijači žive. To je gradski derbi protiv mrskog rivala Juventusa.

Torino nije slavio od 2015. godine, a nadaju se kako s Hrvatima napokon mogu srušiti taj crni niz. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom