Obavijesti

Sport

Komentari 10

Ludi vikend: HNL derbi, Union na Bayern, madridski okršaj, PSG kod Tudora, Kova vs Perišić

Ludi vikend: HNL derbi, Union na Bayern, madridski okršaj, PSG kod Tudora, Kova vs Perišić

Subota nam donosi dva HNL ogleda i derbi Reala i Atletica, a ona će biti samo zagrijavanje za bogatu nogometnu nedjelju...

VIDEO

Pred nama je uzbudljivi nogometni vikend! U 'Lijepoj našoj' se s nestrpljenjem očekuje najveći derbi hrvatskog nogometa, no sjajne utakmice igrat će se i diljem Europe.

Subota nam donosi dva HNL ogleda, Gorica - Lokomotiva (MaxSport 1, 16 sati) i Rijeka - Slaven Belupo (MaxSport 1, 18.10), kao i madridski derbi.

Real Madrid - Atletico Madrid (subota 18.30, Arenasport 6)

'Kraljevi' na Santiago Bernabeuu ugošćuju momčad Diega Simeone. Barcelona bježi Realu osam bodova što će Madriđani teško sustići obzirom da je Barcelona ispala iz europskih natjecanja, dok je Real pobjedom 5-2 protiv Liverpoola vrlo vjerojatno osigurao još najmanje dvije europske utakmice, međutim Carlo Ancelotti neće tek tako prepustiti La Ligu. Atletico se posljednjih utakmica muči s realizacijom, no ima dvije uzastopne pobjede. Na Santiago Bernabeuu nisu slavili čak sedam godina! 

Copa del Rey - Quarter Final - Real Madrid v Atletico Madrid

A subota je će biti samo zagrijavanje za - nedjelju. Londonski derbi Ivana Perišića i Matea Kovačića, Messi i Mbappé kod Tudora, Dinamo-Hajduk, Josip Juranović protiv Josipa Stanišića...

Tottenham - Chelsea (nedjelja 14.30, Arenasport 3)

Derbi koji posljednjih godina i nije neki derbi, obzirom da pobjeđuje uvijek ista momčad. Dvanaest utakmica u nizu Tottenham nije uspio pobijediti Chelsea. Ni kod kuće ni u gostima. Sada će Spursi imati jedinstvenu priliku obzirom da Chelsea trenutačno izgleda kao momčad prepuna zvijezda, ali bez ikakve povezanosti i kemije među igračima. Hrvatski reprezentativci Kovačić i Perišić mogli bi se naći u početnim sastavima.

Dinamo - Hajduk (nedjelja 15, HRT 2, MaxSport1)

Najveći derbi hrvatskog nogometa mogao bi ostati uskraćen za predstavu ponajboljeg igrača lige i najboljeg igrača Hajduka, Marka Livaje. Hajdukova 'desetka' ima virozu i upitna je za ogled s 'modrima', kao i ogled s Osijekom tri dana kasnije. Dinamo u derbi ulazi s osam bodova prednosti i utakmicom manje, a prvenstvo i pitanje prvaka moglo bi se prelomiti baš u tom susretu. Nakon derbija slijedi ogled Osijek - Varaždin (17.30, MaxSport 1).

Split: Susret 14. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Dinama

Bayern - Union Berlin (nedjelja 17.30, SportKlub 1)

Dvoboj vodećih momčadi Bundeslige, dvoboj dvojice imenjaka hrvatskih reprezentativaca. Klub iz Berlina proživljava najljepše dane u povijesti. Union se 2019. nakon 35 godina vratio među njemačku elitu, a ove sezone sjajno kotira u Europi, ali i domaćem prvenstvu. I Bayern i Union Berlin imaju po 43 boda, a društvo im radi Borussia Dortmund. Bayern nije uvjerljiv kao prijašnjih godina, a Union još nije izgubio ove godine. Sa sigurnošću možemo reći nas čeka spektakl na Allianz Areni!

Manchester United - Newcastle (nedjelja 17.30, Arenasport 3) 

Navijači 'crvenih vragova' napokon su ugledali svjetlo na kraju tunela. Cristiano Ronaldo je otišao, a momčad je napokon počela igrati onako kako je to Erik ten Hag zamislio. Međutim, u finalu Liga kupa (Carabao Cup) koji se igra na mitskoj Wembleyju, Manchester United će se susresti s Newcastleom, koji je bio u strašnoj formi, no već tri utakmice ne zna za pobjedu. Man. United čeka na trofej od 2017. kad su osvojili Community Shield (superkup), a Newcastle čak 17 godina.

Carabao Cup - Quarter Final - Newcastle United v Leicester City

Marseille - PSG  (nedjelja 20.45, Arenasport 2)

Igor Tudor već je srušio moćni PSG, pa zašto ne bi opet? Hrvatski stručnjak je u okviru francuskog Kupa ostvario najveću pobjedu u trenerskoj karijeri, a uspije li to ponoviti Marseille će se približiti PSG-u na samo dva boda zaostatka. Parižani će u toj utakmici biti bez Brazilaca Neymara i Marquinhosa, Mukiele, Hakimi i Sanches također su izvan stroja, dok Tudor neće moći računati na Mbembu zbog žutih kartona.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja