Obavijesti

Sport

Komentari 14

Gdje gledati reprizu finala Lige prvaka? Modrić u Liverpoolu

Gdje gledati reprizu finala Lige prvaka? Modrić u Liverpoolu

Kapetan hrvatske reprezentacije spreman je i prema pisanju španjolskih medija trebao bi startati od prve minute. Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić dočekuju Napoli u osmini finala Lige prvaka

VIDEO

Iza nas su prve četiri utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka, a ovaj tjedan donosi preostala četiri ogleda, dok su uzvrati 7. i 8. ožujka, te 14. i 15. ožujka.

Čak tri utakmice prošloga tjedna završile su rezultatom 1-0. Bayern je u Parizu porazio PSG, Borussia Dortmund je slavila protiv Chelsea, dok je Milan bio bolji od Tottenhama. U jedinom ogledu u kojem je postignuto više od jednog gola, Benfica je na gostovanju pobijedila Club Brugge sa 2-0.

Pokretanje videa...

Soba Luke Modrića u nekadašnjem hotelu Iž 02:42

Ovoga tjedna na rasporedu su preostale četiri utakmice. U utorak, 21. veljače se sastaju Liverpool - Real Madrid, te Eintracht Frankfurt - Napoli, dok će dan kasnije igrati RB Leipzig - Manchester City, te Inter - Porto.

Svakako najveća "poslastica" bit će repriza lanjskog finala između Liverpoola i Real Madrida. U svibnju prošle godine "Kraljevski klub" je na Stade de Franceu pobijedio "Redse" sa 1-0 osvojivši 14. europski naslov. Real je bio bolji i u četvrtfinalu sezone 2020/21. Real je na tada Santiago Bernabeu slavio sa 3-1, a potom odigrao 0-0 na Anfieldu.

Real i Liverpool su igrali i u finalu 2018. godine, a španjolski velikan je i u Kijevu bio bolji, slavio je sa 3-1. Real je dobio i obje utakmice u skupini u sezoni 2014/15. (1-0, 3-0). Posljednji put Liverpool je bio bolji u osmini finala 2009. ostvarivši dvije pobjede (4-0, 1-0). Dodajmo i kako su Liverpool i Real bili na suprotnim stranama i u finalu 1981. godine, a Englezi su pobijedili sa 1-0 na pariškom Parku prinčeva.

Sports Pictures of the Year 2022

- Znam da smo igrali protiv Real Madrida u nekoliko finala, ali nije tako često da se naša dva kluba susreću u dvije utakmice, tako da se sada možemo veseliti što će se to dogoditi. Realov ima najbolji učinak u Europi od svih klubova, ali naš učinak nije tako loš. Povrh svega, znamo da imamo Anfield i svi znaju što to znači - poručio je menadžer "Redsa" Jurgen Klopp koji ne može računati na Luisa Diaza (koljeno) i Thiaga Alcantaru (kuk), a upitan je nastup Konatea i Nuneza.

S druge strane Carlo Ancelotti ne može računati na Mendyja, a upitan je i Karim Benzema. Francuski napadač je zabio 16 golova u 23 utakmice Lige prvaka protiv engleskih klubova i njegov izostanak predstavljao bi veliki hendikep za španjolski sastav. Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić spreman je i prema pisanju španjolskih medija trebao bi startati od prve minute. U zadnjem kolu Modrić je odigrao cijeli susret u pobjedi protiv Osasune (2-0).

- Bit će to vrlo zabavna i vrlo teška utakmica. Bit će sjajna atmosfera i na Anfieldu i na Bernabéu. Bit će to spektakularne utakmice - poručio je Ancelotti.

GER, 1.FBL, Eintracht Frankfurt vs Werder Bremen

U utorak se sastaju i Eintracht Frankfurt te Napoli. Treneri Oliver Glasner s jedne i Luciano Spalletti s druge strane nemaju većih briga oko izostanaka. Na njemačkoj strani neće biti jedino Dine Ebimba zbog ozljede gležnja. Hrvatski nogometaši Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić kandidiraju za sastav, a obojici prijeti suspenzija iduće utakmice u slučaju žutog kartona.

Eintracht je bio pobjednik Europske lige prošle sezone, a ove sezone se probio u nokaut fazu Lige prvaka osvojiši drugo mjesto u skupini Tottenhama, a ispred Sportinga i Marseillea. No, sada ispred Nijemaca stoji veliki izazov, lider talijanskog prvenstva koji ove sezone igra sjajno. Napoli je dobio 18 od zadnjih 19 ligaških mečeva, a ove sezone je u Serie A upisao samo jedan poraz.

Eintracht je trenutačno šesti na ljestvici Bundeslige. Jedini prethodni susreti klubova bili su u u Kupu UEFA 1994/95., a Eintracht je dobio obje utakmice sa 1-0.

- Napoli je najbolja momčad u ligama "petice", ali sve se može promijeniti - kazao je Glasner.

- Bili smo zadovoljni ždrijebom jer smo izbjegli PSG. Međutim Eintracht je bio pobjednik Europske lige, sigurno neće biti lako - naglasio je Spalletti.

Gdje gledati utakmice?

  • Eintracht - Napoli, Arenasport 1
  • Liverpool - Real, Arenasport 7
  • Leipzig - Manchester City, HTV2 i Arenasport 1
  • Inter - Porto, Arenasport 7
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka