Obavijesti

Sport

Komentari 44

Gdje gledati veliki derbi Dinama i Rijeke, bitku za titulu prvaka?

Gdje gledati veliki derbi Dinama i Rijeke, bitku za titulu prvaka?

Sergeja Jakirovića i Željka Sopića čeka jedna od utakmica sezone. Dinamo je favorit, u derbi ulazi nadahnut velikim trijumfom nad Betisom, ali i teških nogu samo tri dana od nastupa u Konferencijskoj ligi

VIDEO

Dinamo na krilima velike europske pobjede protiv Real Betisa s ukupnih 2-1 dočekuje Rijeku u derbiju 24. kola HNL-a. Sudar dva izravna konkurenta i kandidata za naslov mogao bi razbistriti sliku, razjasniti stvari i dati naslutiti tko je, u ovome trenutku, ipak bolja momčad i spremnija za ići do kraja.

Pogotovo nakon kiksa Hajduka kod Varaždina, koji je odigrao tek 1-1 i ponudio šansu pobjedniku današnjeg derbija. Ako ga bude.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

reel pobjeda dinama nad betisom 00:39

Mlada i poletna, vodeća Rijeka ili europski Dinamo, koji ove sezone kašljuca u domaćem prvenstvu? Sve karte otkrit će se od 15 sati kada Željko Sopić stiže na 'svoj' Maksimir, a Sergej Jakirović dočekuje momčad iz koje je 'pobjegao' put Maksimira.

Rijeka i Dinamo remizirali na Rujevici

Dinamova osveta za Hajduk

Zagrepčani su u četvrtak pred punim Maksimirom odigrali 1-1 protiv Real Betisa i izborili osminu finala Konferencijske lige gdje će igrati s PAOK-om. 'Plavi' će tako, na vrlo simboličan način zbog svega što se događa u hrvatskom nogometu, moći osvetiti najvećeg rivala Hajduk, koji je pokleknuo od solunske momčadi još na ljeto kada su Splićani igrali pretkola za ulaz u Konferencijsku ligu.

Statistika HNL-a

U tom susretu igrao je neki drugi Dinamo, Dinamo europskog garda koji se u prvenstvu još traži. No, bio je to također susret koji je pokazao da Arber Hoxha itekako može, da Martin Baturina ima ono nešto, a da kada je Šuriken iz Saitame pravi, malo tko može parirati Takuru Kaneku. I upravo će tu trojicu, uz uvijek razigranog Brunu Petkovića, Sopićeve postrojbe morati zaustaviti.

Uzvratni susret Dinama i Real Betisa u playoffu UEFA Konferencijske lige

Rijeka zabija kao na traci

Dakako, zgusnut raspored i ubojit ritam ostavit će traga na dinamovcima, no nije to ništa na što nisu naviknuli. Ipak, Riječani će svakako biti svježiji što u derbiju gdje odlučuju nijanse itekako može biti od presudne važnosti.

O kvaliteti i jednih i drugih neupitno je uopće govoriti. Rijeka je najefikasnija momčad lige i u 23 utakmice zabila je 47 golova. Uz to, poravnata s Dinamom, ima drugu najbolju obranu prvenstva. Obje momčadi primile su svega 19 golova. Marko Pjaca je sve bolji, sve više podsjeća na onog "starog" Pjacu koji je za velik novac otišao u Juventus. A uz Marca Pašalića, koji uvijek može odlučiti susret, preporođenog Jorgea Obregona, asa iz rukava Mirka Marića te uz sjajnu veznu liniju predvođenu Lindonom Selahijem, Rijeka će itekako imati što za reći.

Split: Hajduk i Rijeka susreli se u utakmici 20. kola HNL-a

Kladionice vjeruju Dinamu

Dinamo će biti favorit u današnjem susretu, iako ne istaknuti. Koeficijent na pobjedu Zagrepčana je manji od očekivanog i iznosi okruglih 2. Na Rijeku je povećih 3,70, a da će završiti bez pobjednika iznosi 3,50.

Tko sudi?

Glavni sudac na susretu Dinama i Rijeke bit će Dario Bel iz Osijeka. Pomoćnici će mu biti Goran Pataki i Marjan Tomas dok je četvrti sudac Zdenko Lovrić. U VAR sobi sjedit će Igor Pajač iz Zeline i Ivan Mihalj. Delegat ove utakmice je Davor Ivić iz Siska, a časnik za sigurnost Bruno Marić iz Daruvara.

Zagreb: Rudeš i Hajduk sastali se u 23. kolu SuperSport HNL-a

Gdje gledati?

I zato će danas na Maksimiru biti pravi nogometni festival za sve ljubitelje hrvatskog nogometa. Susret je na rasporedu u 15 sati, a prijenos će biti na prvom kanalu MAXSporta (MAXSport 1), kao i na drugom kanalu Hrvatske radiotelevizije (HRT 2).

Slijede Gorica i Slaven Belupo

Nešto kasnije, u 17.30, na travnjak u Velikoj Gorici istrčat će Gorica, koja se uoči dvoboja razišla s Momčilom Raspopovićem, protiv Slaven Belupa. Goričani su u katastrofalnoj formi i izgubili su zadnjih šest utakmica u nizu dok za slavlje ne znaju od 26. studenog 2023. i pobjede nad davljenikom Rudešom 3-0.

S druge strane, 'farmaceuti' igraju toplo-hladno. Pobijedili su one koje su morali (Varaždin i Rudeš) kako ne bi visjeli iznad opasne zone i susret dočekuju nakon remija kod Istre 1-1. I jedni i drugi imaju po 27 bodova pa pobjeda nekome donosi mogućnost da se odvoji.

Susret će suditi Ante Terzić iz Podstrane uz asistenciju Gorana Perice i Vice Vidovića. Četvrti sudac je Oliver Romić, a u VAR sobi će biti Ivan Bebek iz Rijeke i Luka Pajić. Delegat utakmice je Tihomir Čalić, časnik za sigurnost Alojzije Šupraha.

Njihov posljednji međusobni susret u Koprivnici završio je bez pogodaka, 0-0. Prijenos te utakmice također je na MAXSport 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju