Obavijesti

Sport

Komentari 45

Gdje si, prijatelju stari: Evo gdje gledati meč Hrgovića i Bookera

Gdje si, prijatelju stari: Evo gdje gledati meč Hrgovića i Bookera

Filip Hrgović na Floridi boksa 12. meč u karijeri protiv starog znanca Rydella Bookera, Amerikanca koji je 12 godina proveo u zatvoru nakon što je 'pao' s kokainom. Hrga i Booker su bivši sparing partneri

VIDEO

Nakon dominantne pobjede teškim nokautom u 2. rundi protiv Alexandrea Kartozije krajem rujna, Filip Hrgović (11-0, 9 KO) nastavio je neporažen niz u profesionalnoj boksačkoj karijeri. Uzeo je dva tjedna pauze, odmorio tijelo i glavu u rodnom Zagrebu pa se brzo vratio režimu.

POGLEDAJTE VIDEO: Tyson Fury pohvalio Hrgovića

Pokretanje videa...

Tyson Fury o Filipu Hrgoviću 00:26

Početkom listopada otputovao je u Miami gdje se nakon višemjesečne pauze ponovno ujedinio s trenerom Pedrom Diazom. Hrgović i Kubanac bili su razdvojeni zbog cijele situacije s krizom Covid-19, a za to vrijeme vodio ga je trener Yousef Hasan, koji je Hrgi bio u kutu na posljednjem meču u Danskoj.

Hrgović je, sada već tradicionalno, u Miamiju odradio vrhunski kamp te se maksimalno spremio za starog znanca Rydella Bookera (26-3, 13 KO), 39-godišnjeg Amerikanca koji će hrvatskom boksaču u hotelu Seminole Hard Rock Hotel & Casino Hollywood na Floridi biti 12. izazov u profi karijeri. Iako Hrga ima bogatu amatersku karijeru, dvojac se profesionalno do sada nije susreo. Razlog vjerojatno leži u činjenici da je Booker 12 godina proveo u zatvoru, a kada je izašao i ponovno počeo boksati s Hrgovićem je odradio nekoliko sparinga na pripremama u svibnju 2019.

Te 2004. godine 'pao' je s kilogramom kokaina te je osuđen na zatvorsku kaznu između 12 i 30 godina. Nakon što je u zatvoru u Michiganu odslužio minimalnu kaznu u trajanju od 12 godina izašao je na slobodu i boksu se vratio 2018. godine.

Od tada je odradio šest mečeva s uspjehom 4-2. Prva tri meča slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, zatim je istim ishodom izgubio, uslijedila je pobjeda tehničkim nokautom da bi u posljednjem meču 9. studenog 2019. godine odradio i najozbiljniji u karijeri. Protivnik mu je bio renomirani Bugarin Kubrat Pulev, koji 12. prosinca boksa s Anthonyjem Joshuom za ujedinjene WBA, IBF, WBO i IBO pojaseva.

Amerikanac od tada nije boksao godinu dana i pitanje je u kakvoj formi će izaći pred Hrgovića. U meču s Pulevom imao je 112,5 kilograma, fizički nije djelovao impozantno, što u boksu ni ne igra neku ulogu, no kardio mu je bio osrednji. Vukao je do šeste, sedme runde i ispuhao se, ali ipak uspio izdržati svih 10 te izgubiti odlukom sudaca, a ne prekidom.

- Booker je školovan boksač. Imao je jako dobru borbu s Kubratom Pulevom. Držao je distancu i čak i dobio prvih nekoliko rundi. Mislim da ja mogu bolje i želio bih rano završiti tu borbu - rekao je Hrgović.

Budući da je dvojac već osjetio kako koji udara, kako se kreće i dobro znaju kakvi su bili ishodi sparinga, gledat ćemo dvoboj dva stara znanca.

- Bilo je to uoči moje borbe s Gregoryjem Corbinom u Oxxon Hillu. Da, znamo se međusobno jako dobro i veselim se toj borbi. On ima i dobru tehniku i sve, ali ja ću se bolje pripremiti i biti u boljoj formi. Mislim da neće biti u mogućnosti nositi se s mojom snagom i pritiskom - uvjeren je Hrga.

Meč uživo možete pratiti na kanalu RTL-a. Program počinje u noći sa subote na nedjelju u 4 sata, a tekstualni prijenos uživo možete pratiti na 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO: Intervju 24sata s Hrgovićem

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani